Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Επαφές του Δημάρχου Αλοννήσου με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν το νησί

Ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή Αλοννήσου με Δήμαρχο τον Αναγνώστου Παναγιώτη
Παναγιώτης Αναγνώστου | Δήμαρχος Αλοννήσου
Σε σύσκεψη συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα των θερινών δρομολογίων με Βόλο και Μαντούδι καθώς και της σταθερής διασύνδεσης των νησιών μας με τη Θεσσαλονίκη την θερινή περίοδο. Αυτό όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να γίνει μόνο με την επιδότηση της γραμμής και αυτό όχι την τελευταία στιγμή...
Σειρά επαφών με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για θέματα που αφορούν το νησί είχε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου.

Ειδικότερα,

Συνάντηση του νέου Δημάρχου Αλοννήσου Παναγιώτη Αναγνώστου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη• Ο Δήμαρχος Αλοννήσου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την επιχορήγηση αφαλάτωσης και χρηματοδότησης για λειτουργικές δαπάνες του Δήμου.

• Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Αναγνώστου μαζί με το Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Περίσση, συναντήθηκαν  με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης τη χειμερινή περίοδο και την ενίσχυση της με περισσότερα δρομολόγια την θερινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, σε σύσκεψη συζητήθηκε για άλλη μια φορά το θέμα των θερινών δρομολογίων με Βόλο και Μαντούδι καθώς και της σταθερής διασύνδεσης των νησιών μας με τη Θεσσαλονίκη την θερινή περίοδο. Αυτό όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να γίνει μόνο με την επιδότηση της γραμμής και αυτό όχι την τελευταία στιγμή, αλλά προγραμματισμένα πριν το τέλος κάθε έτους για το επόμενο έτος. Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της σταθερής διασύνδεσης των νησιών μας όλο το χρόνο, με το Βόλο με καθημερινή πρωινή αναχώρηση από τα νησιά και την σύνδεσή μας με το Μαντούδι κάποιες μέρες την εβδομάδα. Και τα δυο αιτήματα έγιναν κατανοητά και δεκτά.

• Συνάντηση με τον Υφυπουργό εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο

Έγινε συζήτηση ώστε να αρθεί η αδικία, με τον αριθμό των Αντιδημάρχων.

Να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα στους Δήμους, που δεν είχαν Νομικά πρόσωπα να καταργήσουν, να μπορούν να ορίσουν, έναν έως δυο επιπλέον Αντιδημάρχους, για να λειτουργήσουν ισότιμα με τους άλλους Δήμους. Δόθηκε η υπόσχεση, ότι θα γίνει αυτό με την ψήφιση του νέου Κώδικα μέχρι τον Ιούνιο.

Συζήτηση έγινε ακόμη για τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού του Δήμου μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και για τα θέματα κινητικότητας υπαλλήλων του δήμου καθώς και για την έλλειψη στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας. Κατατέθηκε σχετικό έγγραφο των αιτημάτων του Δήμου μας. Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο με προτάσεις. Όπως αυτό της επιχορήγησης για έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Επιπλέον ο κ. Αναγνώστου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο θέματα γενικής φύσεως που απασχολούν το νησί μας. Ο υφυπουργός ήταν θετικός και πρόθυμος να βοηθήσει.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα Δημήτρη και με φορείς της διαχειριστικής αρχής και έγινε συζήτηση για τα θέματα και προβλήματα του νησιού.

«Στόχος των επαφών μου κατά την επίσκεψη μου στην Αθήνα ήταν η προώθηση των θεμάτων που απασχολούν την Αλόννησο και με την ανάλογη κυβερνητική στήριξη μπορούν να επιλυθούν. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι υπουργοί έδειξαν ότι θέλουν να συνδράμουν είτε προσωπικά είτε μέσω της διασύνδεσης μας με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς, για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας»

τόνισε ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: