Πέτρος Βαφίνης: Η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Αλοννήσου συνεχίζει να λειτουργεί σπασμωδικά και να τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις…

Ευχαριστίες και ευχές | Πέτρος Βαφίνης | Αλόννησος - Δημοτικές εκλογές 2023
Πέτρος Βαφίνης
«Ως αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τις αποφάσεις σας και να ασκούμε κριτική και ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα έργα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν προς όφελος του νησιού μας και των κατοίκων του και δεν θα χαθεί κανένα ευρώ...»
Η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Αλοννήσου συνεχίζει να λειτουργεί σπασμωδικά και να τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να λαμβάνει αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι στερείται, αντανακλαστικών, προγράμματος, σχεδίου και οράματος.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών της για έναν περίπου μήνα, όχι μόνο απέδειξαν την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την έλλειψη ενός ουσιαστικού σχεδίου διοίκησης του Δήμου Αλοννήσου.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε να υπάρξει σχέδιο διοίκησης του Δήμου Αλοννήσου, όταν οι ίδιοι έκαναν έναν μήνα να μοιράσουν «θέσεις» και να συμφωνήσουν στο τι μπορούν να κάνουν και τι όχι, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου..

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου τη Δευτέρα, 5/2/2024, ψηφίστηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024, το οποίο, όμως, για να μην ξεχνιόμαστε αποτελεί απλά μια αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος του 2023,   με μόνη ουσιαστική αλλαγή το έτος. Μπορεί να μας ικανοποιεί η έμμεση παραδοχή τους ότι το Τεχνικό μας Πρόγραμμα ήταν ρεαλιστικό και επιτυχημένο, όμως να θυμίσουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ως αντιπολίτευση πέρυσι το είχε καταψηφίσει. Τι άλλαξε, κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της νέας Δημοτικής Αρχής και τώρα το ψηφίσατε; Θα έχετε το θάρρος να παραδεχτείτε στους συμπολίτες μας ότι ψηφίσατε Τεχνικό Πρόγραμμα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής; Γιατί τότε δεν σας ικανοποιούσε και τώρα αποφασίσατε να το ψηφίσετε;

Από όλα «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που μας φλομώσατε την προεκλογική περίοδο δεν προσθέσατε κανένα έργο δικό σας; Γιατί ;

Αλήθεια, τι άλλαξε; Μήπως τώρα καταλάβατε το πόσο σωστά σχεδιασμένο ήταν το Τεχνικό μας Πρόγραμμα και διαπιστώσατε ότι εσείς δεν μπορείτε να προτείνετε ένα αντίστοιχο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο Τεχνικό Πρόγραμμα; Μην ξεχνάμε επίσης ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας η νέα Δημοτική αρχή παραλαμβάνει έργα ύψους 21.500.000 ευρώ που είναι σε εξέλιξη ή με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και είναι έτοιμα  προς υλοποίηση.

Να επισημάνουμε επίσης ότι  στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω έργα:

1) Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Γέρακα, με 1.500.000 χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
2) Αναπλάσεις, με 370.000 ευρώ χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».
3) Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αλοννήσου, με 210.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
4) Επισκευή κρηπιδώματος και ράμπας ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών στο λιμάνι του Πατητηρίου 124.000 ευρώ ΠΔΕ Υπουργείο Ναυτιλίας.

Πρόκειται για έργα, των οποίων το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 23.704.000.

Δεν θα αναφερθούμε για τα έργα που έχουμε καταθέσει για χρηματοδότηση και είναι στην φάση αξιολόγησης.

Αυτά σας παραδίδουμε κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής. Και φυσικά δεκάδες μελέτες προς αξιοποίηση στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και φροντίστε να τις αξιοποιήσετε. Γιατί  δυστυχώς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ δεν έχετε συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα.

Εμείς, ως αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τις αποφάσεις σας και να ασκούμε κριτική και ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα έργα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν προς όφελος του νησιού μας και των κατοίκων του και δεν θα χαθεί κανένα ευρώ.

Πέτρος Βαφίνης

Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης

στον Δήμο Αλοννήσου

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: