Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Μαντούδι – Σποράδες | Από το «εμείς το φέραμε το πλοίο…» τώρα πήγαμε στο «δεν είναι στο χέρι μας, θα τους πιέσουμε όσο μπορούμε..!»

Μαντούδι Λιμάνι
Λιμάνι Κυμάσι - Μαντούδι
«Εμείς το φέραμε το πλοίο…» ακούμε πολλές φορές από αιρετούς, όταν κάποιο πλοίο μπαίνει στη γραμμή μετά από απόφαση -και μόνο- των πλοικτητών, αλλά όταν οι εφοπλιστές αποφασίζουν να μην βάλουν πλοίο τους σε κάποια γραμμή, τότε ακούμε τους ίδιους αιρετούς να μας λένε «δεν είναι στο χέρι μας!».

…και βέβαια δεν είναι στο χέρι σας και σταματήστε να το πουλάτε ως επιτυχία σας, γιατί ως γνωστό κάθε δρομολόγιο που εξυπηρετεί τα νησιά μας, θα πρέπει πρώτα να συμφέρει οικονομικά τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ή να υπάρχει επιδότηση της γραμμής, με χρήματα από την τσέπη των φορολογουμένων.

Το περασμένο Οκτώβριο, όταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς είχε έρθει στη Σκόπελο για να προμοτάρει, εν όψει εκλογών, μεταξύ άλλων και τον τότε περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, είχε πει ότι «πιέζει» συγκεκριμένο εφοπλιστή για να βάλει πλοίο στη γραμμή Μαντούδι – Σποράδες τον Δεκέμβριο του 2023!

Στη Σκόπελο οι υφυπουργοι Ναυτιλίας και Ανάπτυξης | Ο υπέρ Αγοραστού λόγος...
12-10-2023 | Από την επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά στη Σκόπελο | Ουδέν νεώτερον…

Στη συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ακτοπλοϊκά και τη σύνδεση με το Μαντούδι ο υφυπουργός κ. Παππάς είχε πει:

«Πολλά από τα ζητήματα τα έχουμε συζητήσει με τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ήταν πολύ σκληρός απέναντί μου για τα θέματα των Βορείων Σποράδων. Μάλιστα με δική του απαίτηση ήρθα στη Σκιάθο και τη Σκόπελο για να δεσμευτώ για το έργο που πρόκειται να κάνουμε… Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε ποιον θα έχουμε μπροστά μας για την “θέση – κλειδί”. Τώρα έχω έναν άνθρωπο από τον πολιτικό μου χώρο και δεν μπορώ να γνωρίζω αν εκλεγεί κάποιος άλλος –που δεν πρόκειται να συμβεί αυτό– ποια συνεργασία θα μπορώ να έχω και αν αυτός μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα για αντιπολιτευτικούς λόγους…»

Σήμερα, πέντε μήνες μετά, μαθαίνουμε ότι «δεν είναι στο χέρι μας…» να μπει πλοίο στη γραμμή, ενώ λίγο πριν το Πάσχα θα λάβουμε δελτία τύπου «δι΄ενεργειών μου…» ή «μετά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό ενημερώθηκα…», τα οποία θα μας ενημερώνουν ότι θα λειτουργήσει η γραμμή  Μαντούδι – Σποράδες…

Να πούμε «Μαντούδι από Απρίλιο και βλέπουμε…» ;

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: