Επιτροπή Ειρήνης Βόλου | Hμέρα Πανελλαδικών Αντιιμπεριαλιστικών Δράσεων

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου | Hμέρα Πανελλαδικών Αντιιμπεριαλιστικών Δράσεων
Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα πλαίσια της ημέρας Πανελλαδικών Αντιιμπεριαλιστικών Δράσεων που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της  Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε).

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο στις 7.00 το απόγευμα μίλησε εκ μέρους των φοιτητών η Φανή Παναγιωτοπούλου που αναφέρθηκε ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού και τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Ηλίας Μπερμπέρης ανέφερε ότι οι φωτιές του πολέμου έχουν ανάψει για τα καλά γύρω από τη χώρα μας! Προειδοποιούν για πολύ μεγάλη και πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ερυθρά Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, την Ουκρανία, για τους τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου | Hμέρα Πανελλαδικών Αντιιμπεριαλιστικών Δράσεων

Εδώ στο Βόλο τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται ακόμη πιο δυνατά στο Στεφανοβίκειο, στο στρατόπεδο Γεωργούλα αλλά και στη Λάρισα, στη Βάση της Σούδας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις δεκάδες άλλες αμερικανονατοϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα μας, που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν παραχωρήσει απλόχερα στους ιμπεριαλιστές φονιάδες.

Ανείπωτη η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γίνεται μία πραγματική γενοκτονία ενός ηρωικού λαού, που για 75 χρόνια μάχεται ανυποχώρητα για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα παίζουν με τη φωτιά του πολέμου. Η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και η ανάληψη από το στρατηγείο της Λάρισας ρόλου συντονιστή στην επιχείρηση της ΕΕ «Aspides» στο φόντο της πολεμικής αναμέτρησης με τους Χούθι και το Ιράν, η περαιτέρω αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντίθετα στοχοποιούν ακόμη περισσότερο τη χώρα και το λαό μας που είναι μπροστά στον κίνδυνο αντιποίνων.

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου | Hμέρα Πανελλαδικών Αντιιμπεριαλιστικών ΔράσεωνΑκολούθησε πορεία προς το λιμάνι όπου αναρτήθηκε πανό και εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών η Νάντια Χαγιαλά διάβασε ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς με τίτλο: «Ταυτότητα».

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου | Hμέρα Πανελλαδικών Αντιιμπεριαλιστικών Δράσεων

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: