Τετάρτη

19 Ιουνίου 2024

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει δυναμικά για όγδοη χρονιά!

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»
Κατά το τριήμερο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.

8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
«Διαμαντής Παλαιολόγος»

7-8-9 Ιουλίου 2023

 

Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός.
Χορός, κέφι, διασκέδαση, μεράκι, παράδοση, μουσική,
ξεναγήσεις, σεμινάρια, παράλληλες δραστηριότητες, παραστάσεις, party
και άλλα πολλά σας περιμένουν αυτό τον Ιούλιο στη Σκόπελο!

 

Μετά από τρία χρόνια σιωπής, παύσης, ηρεμίας, ήρθε η ώρα με #meraki να ξαναπιάσουμε το νήμα, εκεί που το αφήσαμε. Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές θα δώσουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για όγδοη χρονιά δυναμικά με την υποστήριξη και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής γιορτής, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.

Το Φεστιβάλ, καινοτομεί στην περιβαλλοντολογική διαχείριση απορριμμάτων και θα καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια να γίνει 0 plastic festival. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην κορύφωση του καλοκαιριού, συμμετέχοντες και θεατές θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν νερό δωρεάν από τους ψύκτες που θα υπάρχουν στο χώρο με χάρτινες συσκευασίες μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια και ποτήρια. Το χαρτί και το πλαστικό θα ανακυκλωθούν.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL από το European Festivals Association, έχει καθιερωθεί πια ως ένας δυναμικός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού με διεθνή απήχηση.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Συμμετοχές*

Χορευτική Ομάδα “Ξένιοι Κρήτες”

Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Σύλλογος Αγίας Τριάδας Παιανίας

Χορευτικός Όμιλος Αίγιου

Παγκρήτιος Σύλλογος Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος

Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης

Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος «Καλλίστη» Καλαμαριάς

Ελληνικοί Χοροί ΔΡΩΜΕΝΑ (ΚΕ.Μ.Ε.Α)

Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ

Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας

Χορευτικό τμήμα Πυλαίας Κ.Ε.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Λύκειον των Ελληνίδων Θήβας

Πληροφορίες: www.dancefestivalgr.gr | www.plegma.org

Youtube: Dance Festival Skopelos

Facebook: Dancefestival Scopelos

Instagram: dancefestivalskopelosgr

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: