Ενθουσίασε η παρέλαση για την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

Ενθουσίασε η παρέλαση για την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»
Στο Ανοιχτό Θέατρο Σκοπέλου οι διοργανωτές Κωνσταντίνα Αγγελέτου και Χρήστος Παλαιολόγου καλωσόρισαν για μια ακόμα φορά τους προσκεκλημένους, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους όσους συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου

Η καθιερωμένη παρέλαση 500 χορευτών από όλη την Ελλάδα «αγκάλιασε» χθες το λιμάνι της Σκοπέλου, σηματοδοτώντας την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που είχε λείψει τα τελευταία χρόνια.

Η εντυπωσιακή πομπή των χορευτών ενθουσίασε ντόπιους και ξένους οι οποίοι βρέθηκαν στο λιμάνι, χειροκρότησαν την πρωτόγνωρη για τους περισσότερους χορευτική παρέλαση και έστειλαν με τα κινητά τους εικόνα και ήχο σε όλο τον κόσμο.

Η ομορφιά της αγάπης για την παράδοση και για αυτή τη γιορτή που κάθε χρόνο τους ενώνει, χέρι – χέρι στον φιλόξενο κόλπο της Σκοπέλου έμοιαζε να ξεχειλίζει από τα πρόσωπα των χορευτών, των διοργανωτών, των εθελοντών. Στην κορυφή της παρέλασης με το χαμόγελο πάντα ο Χρήστος Παλαιολόγος, οδήγησε τους χορευτές στην έναρξη της γιορτής που αφιερώνεται στη μνήμη του πατέρα του, Σκοπελίτη χοροδιδασκάλου και εκπαιδευτικού Διαμαντή Παλαιολόγου, που διέδωσε στις νέες γενιές τις αξίες της δημιουργίας και της προσφοράς αλλά και  της τέχνης του παραδοσιακού χορού.

Ενθουσίασε η παρέλαση για την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»Στο Ανοιχτό Θέατρο Σκοπέλου οι διοργανωτές Κωνσταντίνα Αγγελέτου και Χρήστος Παλαιολόγου καλωσόρισαν για μια ακόμα φορά τους προσκεκλημένους, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους όσους συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ άνοιξε με μεγάλη επιτυχία το χορευτικό συγκρότημα τoυ Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, το οποίο χειροκρoτήθηκε θερμά από τους θεατές, οι οποίοι είχαν γεμίσει την κερκίδα του ανοιχτού θεάτρου.

Δείτε φωτογραφίες στο facebook album

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: