Βλαχοσταμάτης Μανώλης: Κανένας σωτήρας δε θα διασφαλίσει τα δίκια μας. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!

Συνέντευξη του Μανώλη Βλαχοσταμάτη, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ(μ-λ) στο ΒεΡΑ 91,8
Με το λαό στη γωνία, παθητικό παρατηρητή των εξελίξεων όπως τον θέλουν, η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. 

Λίγες ώρες  μένουν για τις εκλογές και πληθαίνουν οι εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα και τα… ταξίματα.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου έχουν από καιρό ξεχυθεί στη μάχη της εικόνας και έχουν ρίξει πολλά λεφτά στις διαφημίσεις που κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Ό,τι κι αν κάνουν όμως δεν μπορούν να αποκρύψουν τις μεγάλες αλήθειες που ζούμε καθημερινά.

  • Πως τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει, «είναι εδώ» και χειροτερεύουν καθημερινά τους όρους δουλειάς και ζωής.
  • Πως μας θεωρούν αναλώσιμους για αυτό και δεν τους καίγεται καρφί για τη δική μας ασφάλεια.  Κάτι που φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο με το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη, τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και στο Μάτι, τη Μάνδρα, την Εύβοια και αλλού.
  • Πως χωρίς πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής, τα καλάθια, τα ισοδύναμα και τα pass το μόνο που κάνουν είναι να χρυσώνουν το χάπι της ακρίβειας.
  • Πως κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διαμορφώσουν μια εκπαίδευση ακριβή και εχθρική για τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών.
  • Πως σκύβουν το κεφάλι στους ληστές της ΕΕ και ξεπουλάνε τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο της χώρας στην «πράσινη ανάπτυξη» του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Πως έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση των φονιάδων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που όχι μόνο δεν προσφέρει ασφάλεια αλλά εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους.

Και φυσικά, αυτό που επιμελώς κρύβουν είναι τον κοινό τους φόβο για το λαό και την πάλη του. Φοβούνται ότι μπορούν να καταφέρουν νίκες σε βάρος του συστήματος που υπηρετούν! Για αυτό  βγάζουν παράνομους τους αγώνες και τις απεργίες. Για αυτό  τρομοκρατούν και καταστέλλουν κάθε προσπάθεια αντίστασης στην αντεργατική πολιτική «όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο» που στηρίζουν και προωθούν.

Με το λαό στη γωνία, παθητικό παρατηρητή των εξελίξεων όπως τον θέλουν, η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει.

Κανένας σωτήρας, κανένας προστάτης δε θα διασφαλίσει τα δίκια μας. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!

Ο μόνος που μπορεί να βάλει φραγμό στην πολιτική της ακρίβειας, της εκμετάλλευσης, της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής  ζωής, της καταστολής,  της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και του πολέμου είναι η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες τους!

Στις 21 Μάη να γυρίσουμε την πλάτη στους κυρίαρχους. Κόντρα στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες και τα ψευτοδιλήμματα να στηρίξουμε την κατεύθυνση της αντίστασης και του μαζικού αγώνα.

Στηρίξτε – Ψηφίστε ΚΚΕ(μ-λ)

Βλαχοσταμάτης Μανώλης

Υποψήφιος Μαγνησίας του ΚΚΕ(μ-λ)

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: