Τετάρτη

24 Ιουλίου 2024

Πιο ισχυρό το ΚΚΕ στη Σκόπελο! Πιο δυνατή η φωνή του λαού της!

Συγκέντρωση ΚΚΕ στη Σκόπελο | Ομιλητής ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Μεταξάς
Τους αγώνες θα δυναμώσει η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία, για να αναδεικνύονται αγωνιστικά τα αιτήματά μας από τη σκοπιά της ικανοποίησης των σύγχρονων λαïκών αναγκών και όχι στο μέτρο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι βουλευτές των αστικών κομμάτων για την υλοποίηση της πολιτικής τους!

ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες των λαïκών οικογενειών και ιδιαίτερα τους δεκάδες νέους και νέες του νησιού που ενίσχυσαν και σε αυτές τις εκλογές με την ψήφο τους το ΚΚΕ, δίνοντάς του νέα σημαντική άνοδο, συμβάλλοντας σημαντικά στην επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία.

Το ΚΚΕ όχι μόνο διατήρησε αλλά αύξησε τις δυνάμεις του και σε ψήφους και σε ποσοστά – συνολικά και σε κάθε οικισμό. Εδραιώθηκε ως δεύτερη πολιτική δύναμη στο νησί με 441 ψήφους και ποσοστό 17,80%, ενώ στον οικισμό της Σκοπέλου το ποσοστό έφτασε στο 25,48%. Πανελλαδικά, η Σκόπελος είναι στην 4η θέση των Δήμων όπου το ΚΚΕ πήρε τα υψηλότερα ποσοστά!

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα και εδώ στη Σκόπελο πρωτοστάτησε από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μέσα στους αγώνες, αναδεικνύοντας τις ταξικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου:

-Στους εμβληματικούς εργατικούς αγώνες και κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο –έκτρωμα του Χατζηδάκη, για απόσπαση κατακτήσεων και συλλογικών συμβάσεων στους Οικοδόμους, στον επισιτισμό-τουρισμό, στους δημοτικούς υπαλλήλους.

-Στη στάση του την περίοδο της πανδημίας, σπάζοντας στην πράξη και οργανωμένα τα περιοριστικά μέτρα που ήθελαν να βάλουν το λαό στο γύψο.

-Στη θέση και δράση του απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, τη μετατροπή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας σε ορμητήριο των νατοικών δολοφόνων.

-Στους αγώνες διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, των σχολικών μονάδων, των κοινωνικών υπηρεσιών.

– Στάθηκε μαχητικά ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία που αφήνει τις Σποράδες με ένα καράβι στη γραμμή, για ασφαλή, τακτική και φθηνή ακτοπλοική σύνδεση με μείωση των εισιτηρίων.

-Διεκδίκησε μέτρα στήριξης των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων από την ακρίβεια με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαικής κατανάλωσης, κατάργηση των ειδικών φόρων και χαρατσιών στην Ενέργεια και τα καύσιμα, την επαναφορά του νησιωτικού ΦΠΑ στο 50%

-Πρόβαλε την επιτακτική ανάγκη για αντιπλημμυρική προστασία, για αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, ενάντια στους περιβαλλοντοκτόνους νόμους που προωθούν τα συμφέροντα των αρπακτικών της πράσινης ανάπτυξης.

-Αποκάλυψε την πραγματική αιτία των νόμων για την εκτός σχεδίου δόμηση που απαξιώνουν τη μικροιδιοκτησία, για να περάσει κοψοχρονιά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

-Οργάνωσε τον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, αναδεικνύοντας ως πραγματικούς ενόχους την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών που προώθησαν όλες μαζί οι κυβερνήσεις για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των ομίλων.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό, με υλοποίηση των προαπαιτούμενων του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, με ένταση της φοροληστείας εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων για την επίτευξη νέων αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Η ΝΔ έχει ήδη εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή της για επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου, την προώθηση νέων δεσμεύσεων στην πολιτική της ΕΕ και τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ζήτημα που αποτυπώνεται και στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Στις κατευθύνσεις αυτής της πολιτικής θα συναινέσουν ουσιαστικά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στο κοινοβούλιο, ιδιαίτερα τα κόμματα του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου, που ενισχύθηκαν φανερά από διάφορα κέντρα του συστήματος και του αστικού κράτους, επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν. Τροφοδότης τους η επίσημη πολιτική της ΕΕ του αντικομμουνισμού και της θεωρίας των δύο άκρων, στα ζητήματα μετανάστευσης, οι πολιτικές καταστολής και χτυπήματος του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οποία έβαλαν πλάτη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Το ΚΚΕ θα συμβάλει άμεσα να δοθεί η μάχη, στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο, απέναντι στην κλιμάκωση της εμπλοκής στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, θα είναι η φωνή του λαού, απέναντι σε αυτόν τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό.

Αυτούς τους αγώνες θα δυναμώσει η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία, για να αναδεικνύονται αγωνιστικά τα αιτήματά μας από τη σκοπιά της ικανοποίησης των σύγχρονων λαïκών αναγκών και όχι στο μέτρο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι βουλευτές των αστικών κομμάτων για την υλοποίηση της πολιτικής τους!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 100% ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ

Σκόπελος, 27/6/2023

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αποτελέσματα Μαγνησίας
Σκόπελος – Σκιάθος – Αλόννησος

 

Μαγνησία
Σκόπελος
Σκιάθος
Αλόννησος
Τα στοιχεία δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: