Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Στο Βόλο ακριβότερα τα δημοτικά τέλη από Εκάλη, Παπάγο, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό!

Βόλος
Ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει αυξημένο ποσοστό ακραίας φτώχειας της τάξης του 25,45%, σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά των άλλων τριών Δήμων της Θεσσαλίας

Πρωταθλητής στην ακρίβεια ο Δήμος Βόλου!

Εκτός από το υψηλό κόστος της ύδρευσης, πληρώνουμε και τα ακριβότερα Δημοτικά τέλη από όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας. Ειδικά σε σχέση με τους Δήμους της Αττικής από όπου προέρχονται κυρίως τα στοιχεία, ο Βόλος πληρώνει μέχρι και 85 % ακριβότερα τέλη, ακόμα κι από εύπορους Δήμους όπως η Γλυφάδα (45%) το Μαρούσι (48%) και η Κηφισιά (69%).

Τα πανάκριβα Δημοτικά τέλη φουσκώνουν ακόμα περισσότερο τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος και προστίθενται στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά του Βόλου.

Στο Βόλο ακριβότερα τα δημοτικά τέλη από Εκάλη, Παπάγο, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό!Η μαγική εικόνα που καλλιεργείται από την απερχόμενη Δημοτική αρχή για ένα Βόλο που ευημερεί διαψεύδεται:

– από την έκθεση του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας του 2022, σύμφωνα με την οποία: «ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει αυξημένο ποσοστό ακραίας φτώχειας της τάξης του 25,45%, σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά των άλλων τριών Δήμων της Θεσσαλίας».

– από τη μείωση του πληθυσμού του Δήμου Βόλου κατά 4.778 κατοίκους (από 144.449 το 2011 σε 139.670 το 2021 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ)

Ο Βόλος τα τελευταία 10 χρόνια οδηγείται σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και οι Βολιώτες σε φτωχοποίηση.
Αν θέλουμε να ζούμε με παραμύθια, αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη.

Αλέξανδρος Κουτσελίνης
Αντιπρ. Ένωσης Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος με το Ν. Παπαπέτρο

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: