Τετάρτη

17 Απριλίου 2024

Επανέρχεται στη «μάχη της διακομιδής» το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067

Ο κ. Χαράλαμπος Στιβαχτής της Sporades Marine Service με έδρα τη Σκόπελο, πιστοποιημένος επισκευαστής VOLVO PENTA στις Βόρειες Σποράδες
Να θυμίσουμε ότι το απαραίτητο για τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων πλωτό ασθενοφόρο είχε παρουσιάσει πάλι βλάβη στα τέλη Δεκεμβρίου 2022 και είχε μείνει στη ξηρά ένα μήνα!

Μετά από δύο εβδομάδες «στο φορείο» λόγω βλάβης, επανέρχεται στη δράση το επόμενο 24ωρο το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067, εφόσον βέβαια όλα πάνε καλά στις σχετικές δοκιμές. Την επισκευή της βλάβης ανέλαβε κατόπιν εξουσιοδότησης της VIKING NORSAFE LIFE – SAVING EQUIPMENT HELLAS Α.Ε., ο κ. Χαράλαμπος Στιβαχτής της Sporades Marine Service με έδρα τη Σκόπελο, πιστοποιημένος επισκευαστής VOLVO PENTA στις Βόρειες Σποράδες.

  • Το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067, είναι ένα πολυδουλεμένο σκάφος, το οποίο μπορεί να τύχει να επιχειρεί δύο και τρεις φορές την ημέρα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούσε τις 30(!) διακομιδές κάθε μήνα. Ταυτόχρονα εκτελεί και περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για αλιευτικούς ελέγχους και αστυνόμευση.

Να σημειώσουμε ότι τα όρια αντοχής του πληρώματος δοκιμάζονται, αφού δεν λέει ποτέ «όχι» σε κάθε κλήση από το Κέντρο Υγείας για μεταφορά ασθενούς, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι λόγος το αρμόδιο υπουργείο να μην ακούει τις φωνές που ζητούν ενίσχυση της υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου το πλήρωμα του σκάφους να συνεχίζει να σώζει ζωές με ασφάλεια για το προσωπικό και αυτούς που μεταφέρει…

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: