Το καλύτερο μάθημα γίνεται στους δρόμους του αγώνα!

Διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ! Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙ!

Του Γιώργου Γούλα*

Νέα και νέε της Σκοπέλου,

Αύριο Πέμπτη, 16 του Μάρτη, είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη απεργία! Γινόμαστε ξανά, λαός και νεολαία, η φωνή των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη. Κάνουμε το θρήνο, οργή και την οργή αγώνα! Για να μην επιβληθεί η σιωπή. Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα. Για να έρθει η προστασία της ζωής του λαού και της νεολαίας στο προσκήνιο κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους!

Παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να βάλουν, η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, οι κάθε είδους τοπικοί άρχοντες και η εργοδοσία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους, δε θα περάσει η επιχείρηση «σιωπή» για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της τραγωδίας των Τεμπών, η μετάθεση ευθυνών, η συγκάλυψη!

Στο ανεπανάληπτο φουσκωμένο ποτάμι διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που φουντώνει αυτές τις μέρες ξεχωρίζει η μαχητικότητα των μαθητών και των φοιτητών, στριμώχνοντας όλους αυτούς που σε ήθελαν να χειροκροτάς «ψηλά καπέλα», χορηγίες, βουλευτές πλασιέ ψήφου…

Νέα και νέε της Σκοπέλου, στη διαδήλωση της Τετάρτης 8 του Μάρτη

Αποδείξατε ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά,
Ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Το μυριόστομο σύνθημα – κραυγή στα χείλη των νέων όλης της Ελλάδας ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ!  δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά βίωμα για τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες που οργίζονται, δακρύζουν, φωνάζουν, διαδηλώνουν αυτές τις μέρες. Είναι όρκος πως θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχει μεγαλώσει το χάσμα και έχουν πληθύνει οι ανοιχτοί λογαριασμοί μας με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και όσους το υπηρετούν. Δεν θα λογαριαστούμε μετά, όπως μας καλούν κάποιοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όσοι συμφώνησαν και έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, όσοι τους απαξίωσαν για τα κέρδη των επενδυτών! Όλα εδώ πληρώνονται, που λέει και ο θυμόσοφος λαός! Οι ζωές όλων μας αξίζουν!

Η απέραντη θλίψη έγινε κραυγή σε όλη την Ελλάδα!

Οι μαθητές εξέφρασαν τον πόνο και την αγανάκτησή τους, σχηματίζοντας με τις τσάντες τους στα προαύλια των σχολείων την υπόσχεσή τους πως “τίποτα δεν θα ξεχαστεί”. Οι φοιτητές άφησαν λουλούδια στις θέσεις των αμφιθεάτρων όπου οι συμφοιτητές τους δεν θα ξαναμπούν και κλείνουν τις σχολές. Εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για αιμοδοσία.

Χιλιάδες νέοι βρέθηκαν και θα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, κάνοντας το καλύτερο μάθημα στη ζωή τους:

-Είναι αυτό όπου μαθαίνεις να γράφεις εσύ τα βιβλία της Ιστορίας

-Είναι αυτό που θα σου δώσει δύναμη να διεκδικήσεις σήμερα τα μορφωτικά σου δικαιώματα, απέναντι στους φραγμούς που βάζουν οι τράπεζες θεμάτων, για να μην πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή και πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, για πολιτισμό γνήσιο, την άθληση χωρίς να μπλέκεις στα γρανάζια των συμφερόντων και στον οπαδικό φανατισμό.

Είναι αυτό που σου δείχνει πώς αύριο θα παλέψεις ως φοιτητής για δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακινήσεις γιατί η οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα με τα ενοίκια και την ακρίβεια στο θεό, για πτυχίο που θα εξασφαλίζει δουλειά και όχι ανεργία.

Είναι αυτό το μάθημα που θα σου δείξει ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε και ότι το μακελειό των πολέμων γίνεται για το ποιο ιμπεριαλιστικό τσακάλι θα αρπάξει περισσότερη λεία πατώντας πάνω στα πτώματα των νέων παιδιών.

Είναι αυτό που σε διδάσκει τον τρόπο να σταθείς με τους συναδέλφους σου, με ψηλά το κεφάλι στους χώρους δουλειάς, που όλο και πιο πολύ μοιάζουν με γαλέρες σκλάβων.

Γιατί σ’ αυτό το μάθημα θα δεις τη σελίδα που δεν υπάρχει στα σχολικά βιβλία και έχει επικεφαλίδα «Ποιος με ποιον». Με τα αφεντικά που θα σε στείλουν «κουβά» με σκυφτό το κεφάλι ή με τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους όπου οργανωμένα, συλλογικά, με ζωντάνια, περήφανα, θα παλέψεις για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων σου, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους;

Νέε και νέα, Σκοπελίτη – Σκοπελίτισσα

Δώσε “τρόπο” στην οργή σου! Πάρε τη θέση σου στη μάχη για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων σου! Δίπλα στο εργατικό λαϊκό κίνημα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νέας γενιάς στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, Δήμους, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Γίνε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως!

ΔΩΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!

ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

* O Γιώργος Γούλας είναι μέλος του ΔΣ Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με την ΔΑΣ ΟΤΑ, που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: