Ρήγμα στη Δημοτική Αρχή Αλοννήσου | Για «μυστικοπάθεια» και «έπαρση» κατηγορείται ο Δήμαρχος

Παναγιώτης Αναγνώστου Υποψήφιος Δήμαρχος Αλοννήσου
Παναγιώτης Αναγνώστου, Υποψήφιος Δήμαρχος Αλοννήσου
Επειδή ο Δήμος είναι η φωνή και η εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και όχι το μέσο εκπλήρωσης προσωπικών ή ακόμη και οικογενειακών επιδιώξεων και απωθημένων, θα είμαστε απέναντί του σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη στα συμφέροντα των δημοτών και παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης.
«Ρήγμα» στη Δημοτική Αρχή Αλοννήσου από τις πρώτες κιόλας ημέρες αναληψης της Δημαρχίας από τον Παναγιώτη Αναγνώστου. Πέντε σύμβουλοι της συμπολίτευσης καταγγέλουν ότι «αλλιώς ξεκινήσαμε σαν ομάδα πριν τις εκλογές και αλλιώς καταλήξαμε μετά…» προσάπτοντας στον νέο Δήμαρχο Αλοννήσου «μυστικοπάθεια» και «έπαρση»…

Η επιστολή των «πέντε» έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Γνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μας, εκλέγοντάς μας Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται και έχουμε αναλάβει απέναντί σας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τα περίεργα, πρωτοφανή και κακώς κείμενα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην παράταξή μας και κατ’ επέκταση στον Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου κ. Αναγνώστου Παναγιώτη.

Δυστυχώς αλλιώς ξεκινήσαμε σαν ομάδα πριν τις εκλογές και αλλιώς καταλήξαμε μετά. Προεκλογικά μιλούσαμε μεταξύ μας για ομαδικό κλίμα, συνεννόηση, διαβούλευση, λογοδοσία, διαφάνεια, όλα τα θέματα «πάνω στο τραπέζι» και λήψη αποφάσεων όλοι μαζί για τα θέματα που χρόνια ταλαιπωρούσαν και ταλαιπωρούν το νησί μας και όλους εμάς που ζούμε σε αυτό.

Και ενώ όλοι εμείς ως ομάδα και με την βοήθεια τη δική σας αλλά και φίλων μας δραστηριοποιηθήκαμε και καταφέραμε την αλλαγή στη δημοτική αρχή, μετεκλογικά και κυριολεκτικά από την επομένη των εκλογών, υπήρξε μια μυστικοπάθεια, μια αποφυγή και απομόνωσή μας, ένα σκοτάδι και μία έπαρση από τον Δήμαρχο κ. Αναγνώστου που πολλές φορές από τον Οκτώβριο και μετά έως σήμερα έφτασε στα όρια της προσωπικής σκοπούμενης προσβολής – υποτίμησης όλων εμάς που τον στηρίξαμε.

Συνάντηση για το Κτηματολόγιο Αλοννήσου πραγματοποίησε ο Χρ. Μπουκώρος στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον αρμόδιο υφυπουργό Κ. Κυρανάκη, παρουσία του νέου Δημάρχου Αλοννήσου κ. Παν. ΑναγνώστουΑπό τα τέλη Οκτωβρίου έχουμε ζητήσει από τον Δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις επαφές που φέρεται να έκανε με έτερο δημοτικό σύμβουλο συγκενικό του πρόσωπο εν αγνοία μας στην Αθήνα με υπουργούς και για τις επαφές του με τον προηγούμενο δήμαρχο στο πλαίσιο παράδοσης – παραλαβής του Δήμου. Όπως επίσης και για τις αρμοδιότητες –και δεν αναφερόμασταν σε αντιδημαρχίες– που θα υπάρχουν ώστε να τις «βάλουμε στο τραπέζι» και να δούμε ποιος μπορεί να αναλάβει τι, που είναι ο καθένας μας πιο ικανός ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας, αλλά και για να έχουμε όλον το χρόνο να προετοιμαστούμε με τις δουλειές μας , τις οικογένειές μας κτλ.

Δυστυχώς η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι αντιδημαρχίες», κάτι πολύ υποτιμητικό για όλους μας. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος κρίνοντας από την δική του συμπεριφορά και τακτική και σκοπό δεν μπορούσε να καταλάβει ότι δεν μας ενδιέφεραν οι έμμισθες θέσεις και τα αξιώματα αλλά ότι αγωνιούσαμε για το πως θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τον Δήμο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Ο αρνητισμός του και η μυστικοπάθειά του τον έφερε στο να εκλέξει Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου με 4 μόνο ψήφους – ίσως ο μοναδικός Δήμαρχος που το κατάφερε σε όλη την Ελλάδα!

Και το άλλο μοναδικό του πανελλαδικά «κατόρθωμα» είναι να μην ορίσει αντιδήμαρχο Οικονομικών, αλλά να κρατήσει την αντιδημαρχία αυτή για τον εαυτό του!

Με ποιες γνώσεις;

Επιτρέπεται αυτό από τον νόμο;

Και αν τυχόν επιτρέπεται από τον νόμο μήπως δεν επιτρέπεται από την ηθική;

Ή μήπως »κρατάει” την αντιδημαρχία αυτή για τον γιό του και προσφάτως ορισμένο αντιδήμαρχο, όπως εξ αρχής έλεγε ότι θα κάνει;

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του δεύτερου Δημοτικού Συμβουλίου τα βιντεοσκοπημένα αρχεία της συνεδρίασης ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ και «ανέβηκε» μόνο ένα ολιγόλεπτο απόσπασμα της συνεδρίασης!

Ρωτάμε τον κύριο Δήμαρχο ποιος είναι υπεύθυνος για την πράξη αυτή;

Έγινε με εντολή του η εν αγνοία του;

Τι ήθελε να κρύψει από τους δημότες;

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουμε είμαστε με 2 άτομα λιγότερα στο Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο, γιατί δεν θέλησε να τους ανανεώσει τις συμβάσεις, χωρίς να ενημερώσει τους συμβούλους του, χωρίς να μας δικαιολογήσει την απόφασή του, ενώ προεκλογικά είχαμε όλοι συμφωνήσει ότι θα παραμείνουν όλοι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους.

Για όλα τα παραπάνω φυσικά η ευθύνη ρίχνεται από τον κύριο Δήμαρχο πάντα σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσει ίντριγκες – διχόνοιες χωρίς να αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη του.

Επειδή ο Δήμος δεν είναι ούτε ιδιωτική, ούτε οικογενειακή επιχείρηση, εκφράζουμε την ανησυχία μας και τους φόβους μας ότι δυστυχώς ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς συνεργασία, διαβούλευση, σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Και ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη κύριε Δήμαρχε δεν επιβάλλονται αλλά κερδίζονται.

Επειδή ο Δήμος είναι η φωνή και η εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και όχι το μέσο εκπλήρωσης προσωπικών ή ακόμη και οικογενειακών επιδιώξεων και απωθημένων, θα είμαστε απέναντί του σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη στα συμφέροντα των δημοτών και παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης. Uα συνεχίσουμε να είμαστε θεματοφύλακες του δικαίου, της ισονομίας, της αμεροληψίας και της προόδου, παραμένοντας στις θέσεις μας, στις αρχές μας και στις αξίες μας με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, πάντα στην υπηρεσία όλων των δημοτών χωρίς καμία διάκριση, κρατώντας σας πάντοτε ενήμερους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δροσάκης Απόστολος,
Κοντοστάθη Σπυριδούλα,
Μαλαματένιας Νικόλαος,
Στρουφλιώτης Γεώργιος Χρήστος,
Χλίβας Κωνσταντίνος

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: