Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Η καλλιέργεια της Ελιάς στη Σκόπελο | Σημασία, Προβλήματα, Προοπτικές | Ενημερωτικές ομιλίες

Η καλλιέργεια της Ελιάς
Μετά το σεμινάριο στη Γλώσσα στον ανακαινισμένο πολυχώρο θα υπάρξει μουσική και ποτό και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές για θέματα σχετικά με την καλλιέργεια της Ελιάς και για πιθανή συνεργασία με το Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Τέχνης και Πολιτισμού.

Ενημερωτικές ομιλίες για την καλλιέργεια της Ελιάς στη Σκόπελο, τα υπάρχοντα προβλήματα,, αλλά και τις προοπτικές για τους καλλιεργητές και την Οικονομία του νησιού θα πραγματοποηθούν το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου.

 

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 18:00 στον «Ορφέα» και το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 18:00 στο Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Τέχνης και Πολιτισμού στη Γλώσσα (απέναντι από το βενζινάδικο ΕΛΙΝ).

Τα θέματα των ομιλιών και τις δύο ημέρες είναι:
• «Η καλλιέργεια της Ελιάς στις σημερινές συνθήκες. Η περίπτωση της Σκοπέλου» με εισηγητή τον κ. Χρ. Τσαντήλα, Γεωπόνο, Δρ Εδαφολογίας, πρώην Διευθυντή του Ιντσιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».
• «Διαχείριση του Ελαιώνα. Από την εγκατάσταση μέχει την έκθλιψη του λαδιού» με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Χαροντάκη, Γεωπόνο, πρ. Ποιοτικό Ελεγκτή της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο κ. Χρήστος Βασιλούδης, Γεωπόνος, τέως Δήμαρχος Σκοπέλου.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: