H Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
Η αλήθεια είναι μία· οι χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της λογικής του κόστους στην Υγεία, νοιάζονται μόνο προεκλογικά για το τι θα γίνει με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας, τη στελέχωση στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ευτυχώς υπάρχει και η προεκλογική περίοδος και «προσγειωνόμαστε» απότομα στην πραγματικότητα. Εδώ και χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού, όχι μόνο στο ΕΚΑΒ αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε περιοδεία στο Κεντρο Υγείας γινόμαστε αποδέκτες της κούρασης των γιατρών, των χρόνιων προβλημάτων του προσωπικού (νοσηλευτικού, ΕΚΑΒ) για το πρόβλημα στη στέγη, στο μισθό, στα ωράρια, στις βάρδιες.

Τα προβλήματα αυτά έχουν έρθει για συζήτηση αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Τι αντιμετώπιση είχαν;

Σε συζήτηση με αφορμή παρέμβαση του Σωματείου Συνταξιούχων στο νησί, «μάθαμε» από δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής ότι όλα λειτουργούν βάσει του οργανογράμματος, άρα όλα είναι καλά!

Σε προσπάθεια να αναδείξουμε το ζήτημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας εν μέσω κορονοϊού, τότε που οι ανάγκες ήταν αυξημένες, πρωτόγνωρες και επικίνδυνες, καλέσαμε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας ώστε να κινητοποιηθούν οι αρχές. Τότε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης μας είχε απειλήσει ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Στις παράτες και τις φιέστες που διοργανώθηκαν για το πλωτό ασθενοφόρο, θα θυμάστε πολύ καλά ότι το ζήτημα δεν ήταν αν και πόσο αξιόπλοο θα είναι, αλλά που θα κάτσουν στη φωτογραφία. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε ήδη πολύ καλά…

Ζητήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο ένα κληροδότημα που υπάρχει στο Βόλο να γίνει ξενώνας για ασθενείς χρονίων ασθενειών και των συνοδών τους. Τελικά, χωρίς να γίνει καμία ενημέρωση μάθαμε ότι νοικιάστηκε.

Η αλήθεια είναι ότι το νησί μας αντιμετωπίζεται ως νησί «μιας χρήσης», έτσι φροντίζουν όλοι να καλύπτονται οι ανάγκες στοιχειωδώς το καλοκαίρι, για να εξυπηρετείται ο τουρισμός. Σας καλούμε να αναρωτηθείτε. Τι θα γίνει αν προκύψει ένα σοβαρό περιστατικό στο χωριό; Στους Τρεις Ιεράρχες; Στη Λιμνιά; Θα μπορέσει το ασθενοφόρο να περάσει έγκαιρα από τα τραπέζια, τα καθίσματα, τα παρκαρισμένα αμάξια;

Η υποτιθέμενη ενίσχυση του ΕΚΑΒ από την κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά σε ένα επικίνδυνο και αντιεπιστημονικό νομοθέτημα, ιδρύουν μεικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ από στρατιωτικούς και πυροσβέστες!

Η αλήθεια είναι μία· οι χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής της λογικής του κόστους στην Υγεία, νοιάζονται μόνο προεκλογικά για το τι θα γίνει με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας, τη στελέχωση στις δημόσιες υπηρεσίες. Το έχουν αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Αν δεν κινητοποιηθουν οι σκιαθίτες, όλοι οι κάτοικοι των Σποράδων ώστε να κερδίσουν δημόσια δωρεάν πρωτοβάθμια Υγεία, κανένας δεν πρόκειται να τους τη χαρίσει. Ούτε υφυπουργοί που στο παρελθόν καμάρωναν ότι απέλυαν γιατρούς και έκλειναν νοσοκομεία σε ζωντανή σύνδεση.

Για αυτό, χρειάζονται παντού αγωνιστές δήμαρχοι και δημοτικές αρχές, που θα είναι πραγματικά δίπλα στις λαϊκές ανάγκες

Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου
Σκιάθος 4/7/2023

 

 

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: