Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ δεν έχει καμία σχέση με την περίθαλψη που έχει ανάγκη ο λαός!

ΕΚΑΒ - διακομιδή
Εγκυμονεί μάλιστα τεράστιους κινδύνους από τυχόν εφαρμογή της και στη Σκόπελο, καθώς στο τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε οδηγούς.

ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Τα ίδια ανακυκλωμένα αντιλαïκά «μπαλώματα» θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, την ώρα που ο λαός βλέπει να χάνονται ασθενείς περιμένοντας ασθενοφόρα λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, αφού η κυρίαρχη πολιτική αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα με κέρδος και κόστος.

Ο σχεδιασμός δεν είναι καθόλου καινούργιος ούτε κάποια ευφάνταστη πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για την εφαρμογή και επέκταση στις Ενοπλες Δυνάμεις του απαράδεκτου άρθρου 78 του Ν. 4368/16 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, όπου προβλεπόταν η δυνατότητα οδήγησης των ασθενοφόρων από προσωπικό του Π.Σ. και των Ο.Τ.Α. σε περιοχές της επικράτειας που υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Εγκυμονεί μάλιστα τεράστιους κινδύνους από τυχόν εφαρμογή της και στη Σκόπελο, καθώς στο τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε οδηγούς και ενώ δεν έχουμε μπεί ακόμη στην καρδιά του καλοκαιριού, υπονομεύοντας αντικειμενικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την πρόληψη πυρκαγιών.

Με «τριάρια» και «τεσσάρια» στον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών, τις ανάγκες θα καλύψουν με υπερεργασία οι ήδη υπηρετούντες οδηγοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ετοιμότητα του ΠΚ Σκοπέλου!

Η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με αξιοποίηση του στρατού και της πυροσβεστικής, δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός μας. Πρόκειται για μέτρα που αντιστοιχούν στην πολιτική των περικοπών των λαϊκών αναγκών στην υγεία, γιατί «στοιχίζουν» στο κράτος.

Η όπως – όπως μεταφορά των ασθενών, τους έρχεται πιο φτηνά από την «κοστοβόρα» πλήρη ανάπτυξη των δημόσιων μονάδων υγείας παντού και της δημόσιας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που απαιτούν ύπαρξη μόνιμων υποδομών, μόνιμου εκπαιδευμένου προσωπικού και επάρκεια εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων μέσων.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται σε φθηνές υπηρεσίες, που είναι πολύ πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο ασθενείς και αυτές με το «μάτι» προσανατολισμένο στις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου την περίοδο αυτή. Αυτές είναι, άλλωστε, οι προτεραιότητες της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι «στοιχισμένη» και η Δημοτική Αρχή Περίσση, που τηρεί «ένοχη σιωπή» απέναντι στο αίτημα των φορέων αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα οξυμένα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και την άσκηση πίεσης προς την 5η ΥΠΕ και την κυβέρνηση για την επίλυσή τους…

Η εξέλιξη αυτή κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του σκοπελίτικου λαού για την κάλυψη όλων των κενών στο Κέντρο Υγείας στη βάση των αιτημάτων που έχουν θέσει με την πρόσφατη κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία, φορείς και γιατροί!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 4/7/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: