Την Κυριακή παρουσιάζονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ – Εκ νέου υποψήφιοι Κ. Παπαδάκης και Λ. Νικολάου Αλαβάνος

οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Το ΚΚΕ έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιούνη, το οποίο παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11.30 π.μ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη.

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες που εκδηλώθηκαν σε μεγάλους κλάδους, στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, στο κίνημα των αγροτών με τα μπλόκα του αγώνα, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών ενάντια στη φοροληστεία, στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα που διεκδικεί μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία, στο κίνημα της νεολαίας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ανάμεσά τους άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, των επιστημών και της έρευνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Έλληνες και ξένοι μετανάστες.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ με τους μεγάλους αγώνες του λαού και τις νεολαίας, σε αντίθεση με τα ευρωψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, όπου κυριαρχούν οι υποψήφιοι που σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου έχουν στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι μεταξύ τους μεταγραφές υποψηφίων, καθώς και οι “απολιτίκ – life style” υποψήφιοι.
Ακόμα, την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 9 π.μ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, την οποία επεξεργάστηκε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης με θέμα: «Η κατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και οι εμπειρίες από την πάλη των κομμουνιστών».

Στη Συνάντηση θα λάβουν μέρος το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Ελβετικό ΚΚ, το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, το Νέο ΚΚ Ολλανδίας, η Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Τουρκίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

Λάρισα 10/4/2024

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: