Θανάσης Φαδάκης: Αυτή την Κυριακή είμαι βέβαιος ότι θα πανηγυρίζει ο Λαός, μαζί με την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία!

Ομιλία των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Παπανάτσιου και Θανάση Φαδάκη στο Ξενία
Φίλες και φίλοι Δημοκράτες, έμειναν  λίγες ώρες ακόμα, ας μην σταματήσετε να μεταδίδετε παντού το μήνυμα της νίκης της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης του Λαού.

Την Κυριακή ο κόσμος θα κάνει την οργή του πολιτική πράξη, όχι απλά για να στείλει μήνυμα, αλλά για να στηρίξει την Αλλαγή, την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη παντού.

Μετά την δημόσια ομολογία του ο κ. Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναρωτιόμαστε τι ακριβώς επιθυμεί ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού. Απευθυνόμαστε στους έντιμους δημοκράτες, συντηρητικούς πολίτες και τους ρωτάμε, θα γίνετε συνένοχοι με την ψήφο σας στο βιασμό της Δημοκρατίας;

Πέρα από τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι και οι χιλιάδες νεκροί του covid που πέθαιναν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ.

• Ποιος μέσα στην πανδημία αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το κατεδάφιζε μεθοδικά αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών.

• Ποιος έβαλε το νέο να δουλεύει απλήρωτα δωδεκάωρα;

• Ποιος έκανε το συνταξιούχο να ντρέπεται που δεν μπορεί να δώσει χαρτζιλίκι στα εγγόνια του;

• Την εργαζόμενη μάνα που με δύο επισκέψεις στο σουπερ μάρκετ για τα απαραίτητα του νοικοκυριού να φεύγει ο μισθός του μήνα;

• Ποιος έκανε τους μαθητές που αυτές τις μέρες ετοιμάζονται για τις εξετάσεις να τρέμουν μην πέσουν στην μέγγενη της ελαχίστης βάσης εισαγωγής;

• Τους αγρότες  τους κτηνοτρόφους τους ψαράδες να αγωνιούν και να προβληματίζονται αν θα μπορέσουν να παράγουν η αν θα εγκαταλείψουν την ύπαιθρο.

• Ποιος οδήγησε επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς;

Αυτοί που τα δημιούργησαν με την πολιτική τους όλα αυτά και τόσα άλλα έρχονται σήμερα να  κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους και τάζουν αυτά που δεν έκαναν τα τέσσερα χρόνια τώρα ότι θα τα κάνουν την νέα τετραετία.

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη την επιθυμία και την προσδοκία του Λαού. Αρκεί οι προσδοκίες του και τα συναισθήματα του να μεταφραστούν σε απόφαση ψήφου.

Με την ψήφο σας μπορεί να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Υπάρχουν ωστόσο δυνάμεις στο χώρο της Αριστεράς που αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα, που αξιολογούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 15-19 ως την χειρότερη όλων των εποχών.

Τι μπορούμε να πούμε άραγε. Εγκατέλειψαν ακόμα και το δίλημμα «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» αφού επιλέγουν «Παπάγο» παρέχοντας του σταθερά ανοχή.

«Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό», το «ο σώζων εαυτών σωθήτω» δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την σύγχρονη Αριστερά.

Τον λαό τον σώζει η ενότητα σύντροφοι!

Αυτή είναι η πολιτική πρόταση της Αριστεράς του αιώνα μας.

Γιατί η Αριστερά όταν χρειάστηκε οικοδόμησε την ενότητα, ανέλαβε ευθύνες, δυσανάλογες με το μπόι της, για να στηρίξει τον αγωνιζόμενο λαό μας στην κατοχή ενάντια στο φασισμό και την πείνα, πρωτοστατώντας στην ίδρυση του ΕΑΜ –  ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ. Στον αγώνα του για δημοκρατία και προκοπή στα μαύρα χρόνια της τρομοκρατίας της Δεξιάς του Παπάγου και της ΕΡΕ, στον Ανένδοτο, ο λαός βρήκε αποκούμπι στην ΕΔΑ και την Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Στην χούντα μέσα από τις αντιδικτατορικές οργανώσεις.

Φίλες και φίλοι Δημοκράτες,
Έμειναν  λίγες ώρες ακόμα, ας μην σταματήσετε να μεταδίδετε παντού το μήνυμα της νίκης της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης του Λαού.

Γιατί:

  • ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ!
  • ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση την επομένη μέρα!
  • ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές σημαίνει Δικαιοσύνη παντού, Δικαιοσύνη για όλους!

Για να σηκωθεί ξανά ο ήλιος της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας!

Αθανάσιος ΦαδάκηςΦαδάκης Θανασης
Υπ. Βουλευτής Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: