Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Εύη Ταλαδιανού: Άθλιος προεκλογικός εμπαιγμός των υπαλλήλων των νησιών από τη ΝΔ!

Εύη Ταλαδιανού: Άθλιος προεκλογικός εμπαιγμός των υπαλλήλων των νησιών από τη ΝΔ!
Η ΕΥΗ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΙΟΥΝΗΣ 2021
Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί έχουν νιώσει στο πετσί τους το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

ΜΕ «ΜΟΥΦΑ» ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός της ΝΔ στους  υπαλλήλους που εργάζονται στα νησιά, που έχουν τσακιστεί από την ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, τα πανάκριβα εισιτήρια! Δύο μέρες πριν τις εκλογές, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κ. Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε  «δωρεάν σίτιση και κατάλυμα στους υπαλλήλους της Σκοπέλου και της Αλοννήσου», με ανώτατο χρηματικό όριο τα 600 και 650€, αντίστοιχα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους!

Μόνο που αυτό θα (αν ποτέ) γίνει σε βάρος των πιστώσεων των Δήμων χωρίς καμία χρηματοδότηση, ούτε καν δέσμευση! Εκεί ρίχνει το «μπαλάκι» η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το συνολικό ποσό δαπάνης π.χ. για τον Δήμο Σκοπέλου είναι 878.400, δηλαδή σχεδόν στο ύψος των ετήσιων ΚΑΠ, που έτσι κι αλλιώς είναι πετσοκομμένοι!

Θα έπρεπε να είναι ήδη ενημερωμένη ότι από το 2017, που ψηφίστηκε ο Ν. 4483, ουδεμία απόφαση υλοποιήθηκε  από τα Δημοτικά Συμβούλια, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αφού οι Δήμοι ίσα ίσα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί έχουν νιώσει στο πετσί τους το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ:

-Τις περικοπές αποδοχών με  κατάργηση 13ου και 14ου μισθού από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διατηρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις εισφορές «αλληλεγγύης», τη μείωση του αφορολογήτου,  το μισθολόγιο- φτωχολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, που «εξαφάνισε» δύο (2) χρόνια μισθολογικής εξέλιξης, την κατάργηση του Νησιωτικού ΦΠΑ με το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, το πετσόκομμα των συντάξεων, την υποστελέχωση!

Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από τα προεκλογικά τους προγράμματα, όπου ψελλίζουν αόριστες υποσχέσεις για «νέα μισθολόγια» και «αξιοπρεπείς μισθούς», κρύβοντας ότι ακόμη και  αυτά τελούν υπό την αίρεση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2024…

Είναι η ώρα να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα που μαύρισαν τις ζωές τους!
Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τρομάζοντας τα κόμματα του κεφαλαίου!

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στον αγώνα τους για:

– Αυξήσεις στους μισθούς 20%, επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σε Δήμους, υγειονομικούς , όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Διπλασιασμό του Επιδόματος Προβληματικών Περιοχών

– Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας

– Μέτρα στήριξης του εισοδήματος και αντιμετώπισης της ακρίβειας (αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο, κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, μείωση εισιτηρίων 50% κλπ)

– Επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.

– Νησιωτικό ΦΠΑ 50%

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ,

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ –  ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: