Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Η ομιλία στη Σκόπελο της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Ουρανίας Καθηνιώτη πριν την κρίσιμη ημέρα της κάλπης

Η ομιλία στη Σκόπελο της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Ουρανίας Καθηνιώτη
Θέλω να σας ζητήσω πρώτα απ’ όλα να στηρίξετε την Νέα Δημοκρατία την Κυριακή 21 Μαΐου. Εγώ προσωπικά ζητώ σαν νησιώτισσα, από εσάς τους νησιώτες, να είμαι μία από τις επιλογές σας. Δώστε μου την δυνατότητα με ένα σταυρό να αποκτήσω ισχυρό λόγο, που θα ακούγεται μέχρι τα υπουργικά γραφεία και θα διεκδικεί πράγματα για τα νησιά μας.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της περιοδείας μου ως υποψήφια βουλευτής της νέας Δημοκρατίας στο νομό Μαγνησίας, καταλήγω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα τον αγώνα μου, το νησί μου , τη πατρίδα μου, τη Σκόπελο.

Στην εποχή των social media οι απόψεις μας και οι πολιτικές μας θέσεις επικοινωνούνται ευκολότερα και γρηγορότερα μέσα από το διαδύκτιο. Εδώ όμως απόψε μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε πιο ανθρώπινα τις απόψεις μας, και μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο σε αυτό τον προεκλογικό μου αγώνα να μιλήσω με κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, να ακούσω τις προσωπικές σας απόψεις, να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε. Περνάω λοιπόν στο βασικό περιεχόμενο της ομιλίας μου και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την τιμή που μου κάνετε να είστε εδώ σήμερα για να με ακούσετε.

Απόψε, με την ομιλία μου ως υποψήφια Βουλευτής, θέλω να δώσω το δικό μου στίγμα στον εκλογικό αγώνα της Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας παρόλο που αρχικά με αιφνιδίασε, πολύ γρήγορα με έβαλε σε σκέψεις και θετικούς προβληματισμούς και επιβεβαιώνει την πρόθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στο πολιτικό σκηνικό νέες γυναίκες, επιστημονικά καταρτισμένες, μητέρες, εμπλουτίζοντας την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με νέο δυναμικό.

Η ομιλία στη Σκόπελο της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Ουρανίας ΚαθηνιώτηΚαθένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων έχει το δικό του χρώμα και χαρακτήρα, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ζώντας σ’ αυτά είναι κοινά. Η δυνατότητα εκπροσώπησης των νησιών μέσω ενός υποψηφίου που προέρχεται από αυτά, αποτέλεσε την πρώτη θετική σκέψη για να δώσω μία θετική απάντηση στην πρόταση υποψηφιότητας.

Εμείς η νέα γενιά μπαίνουμε στο χώρο της πολιτικής συμπορευόμενοι με έμπειρους και καταξιωμένους πολιτικούς, με σπουδαίο έργο για την Μαγνησία που πρέπει να συνεχιστεί. Εμείς η νέα γενιά ζητάμε να είμαστε μια εναλλακτική επιλογή για να μπορέσουμε να ζυμωθούμε, να δοκιμαστούμε και να δημιουργήσουμε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη που τα τελευταία χρόνια έσκυψε με προσοχή στην νησιωτικότητα.  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δημάρχους 42 νησιών της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5000 κατοίκων, μεταξύ των οποίων και το δικό μας νησί. Άκουσε έναν προς ένα όλους τους προσκεκλημένους δημάρχους και κατέγραψε τις τοποθετήσεις τους. Αναφέρθηκε στις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν, ώστε να εντοπιστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Η πολιτεία μας οφείλει να ενισχύει συνέχεια τα νησιά με υποδομές, να δημιουργεί νέες δουλειές για τους νέους, να φροντίζει για την συγκοινωνία, για τις τοπικές δομές υγείας και εκπαίδευσης και βέβαια να βοηθήσει να γίνει πράξη η πράσινη μετάβαση, κάτι το οποίο μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα ειδικά για τα μικρότερα νησιά.

Η ομιλία στη Σκόπελο της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Ουρανίας ΚαθηνιώτηΗ μικρή κλίμακα των νησιών μας, επιτρέπει να κινητοποιούνται πιο εύκολα και γρήγορα χρηματοδοτικοί πόροι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει για τα μεγαλύτερα νησιά. Η ανίχνευση αυτών των χρηματοδοτικών πόρων και η δέσμευση τους από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις πρέπει να επιδιώκεται στο μεγαλύτερο και καλύτερο βαθμό. Η Κυβέρνηση εξασφάλισε και θα συνεχίσει να εξασφαλίζει τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση έργων, συνέχεια της οποίας πρέπει να αποτελούν οι αυτοδιοικήσεις, για να πραγματοποιούνται αυτά τα έργα.

Ζητήματα  όπως αυτά των μετατάξεων και της κινητικότητας, ώστε να μην επιδεινωθεί κι άλλο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, λύσεις στον τρόπο λειτουργίας των αποκεντρωμένων διοικήσεων, στο θέμα των πολεοδομιών και των υπηρεσιών δόμησης, της ιατρικής κάλυψης, της στέγασης υπαλλήλων που υπηρετούν στα νησιά, της θαλάσσιας συγκοινωνίας και της ενέργειας, είναι ήδη δρομολογημένα και  βρίσκονται στη λίστα των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού σχεδίου της επόμενης μέρας των εκλογών.

Ξέρετε ότι τα έργα που έχουν ενταχθεί και έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης είναι πολλά. Η συνολική χρηματοδότηση για τα μικρά νησιά στην περίοδο διακυβέρνησης 2019 έως σήμερα αγγίζει τα 500 εκατομμύρια €. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από χρηματοδοτήσεις διαφόρων υπουργείων, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από προγράμματα χρηματοδότησης μέσω  ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», από το ταμείο ανάκαμψης και από ένα καινοτόμο πρόγραμμα το «Νέαρχος» για τοπικά ειδικά έργα σε δίκτυα ύδρευσης σε μονάδες αφαλάτωσης, διαμόρφωση λιμένων, αλλά και σε έργα ανανεώσιμων πηγών. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στο λιμάνι Αλοννήσου που έχει ενταχθεί και δρομολογούνται οι ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, το ενταγμένο προς υλοποίηση έργο επισκευής και αναβάθμισης του κέντρου υγείας Σκοπέλου, έργα οδοποιίας για την βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Σκιάθο και άλλα που δεν αναφέρω για να μην σας κουράσω.

Η ομιλία στη Σκόπελο της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Ουρανίας ΚαθηνιώτηΓια τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για πρώτη φορά η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο ΕΣΠΑ τη δημιουργία μηχανισμού που θα επιτρέψει να συνάπτονται πολυετείς συμβάσεις στις μικρές και άγονες γραμμές που συνδέουν τα νησιά μας. Η σύνδεση των νησιών τόσο μεταξύ τους, όσο και με λιμάνια όπως του Μαντουδίου, του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και του Βόλου μας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Παρόλες τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί έως σήμερα, αν δεν διαμαρτυρηθούμε και εμείς οι νησιώτες πιο συντονισμένα, μαζί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς μας, λύσεις δύσκολα θα βρεθούν, γιατί τα πλοία δεν τα χρειαζόμαστε μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα που εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι παραμένουμε και ζούμε στα νησιά.

Πολλά βήματα γίνονται και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας. Έχουν δοθεί κίνητρα για αξιοποίηση των μονοπατιών, της ναυπηγικής παράδοσης, του συνεδριακού τουρισμού,  όπως ανέφερε και ο Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και βουλευτής επικρατείας της νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά την επίσκεψη του στα νησιά μας τις προηγούμενες μέρες.

Παράλληλα με την νησιωτικότητα το κυβερνητικό σχέδιο της προηγούμενης τετραετίας συμπεριέλαβε και την ορεινότητα. Ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των μικρών ορεινών δήμων και το αναφέρω για να τονίσω ότι στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχουν ξεχασμένοι Έλληνες, δεν υπάρχει καμία περιοχή της πατρίδας μας έξω από το οπτικό του πεδίο.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που ενδεχομένως έχετε ακούσει ήδη και από τους άλλους συνυποψηφίους μου. Ξέρω πως στα πλαίσια ενός πολιτικού λόγου αυτά που πρέπει να ειπωθούν μπορεί να επαναλαμβάνονται και να κουράζουν. Όμως η αναφορά στο κυβερνητικό έργο γίνεται για να ενισχυθεί η πεποίθηση σε όλους πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σταθερά βήματα άνοιξε τον ορίζοντα για μία καλύτερη Ελλάδα.

Θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο να σας μιλήσω και για τον δικό μου προεκλογικό αγώνα που με έβγαλε από τα στενά όρια της Σκοπέλου και μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλο το νομό της Μαγνησίας, να επισκεφτώ και άλλους δήμους και χώρια του νομού, να συνομιλήσω με πολλούς ανθρώπους, να επισκεφτώ φορείς και συλλόγους.  Από το Βελεστίνο και τον Αλμυρό, έως τη Ζαγορά, τις Μηλιές, τα χωριά του νοτίου Πηλίου και φυσικά τα νησιά μας, οι άνθρωποι επιβιώνουν μέσα στην καθημερινότητα σχεδόν με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον τους.

Η απόφαση μου να στηρίξω με την υποψηφιότητά μου στις εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται συνειδητά γιατί εμπιστεύομαι την πολιτική του πρόθεση να αλλάξει την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το μικρότερο δυνατό κόστος. Είμαι μητέρα τριών παιδιών, εργαζόμενη και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης μέσα στην κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμπιστεύτηκε βάζοντας με στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας και μου έδωσε τη δυνατότητα, το δυναμισμό και την διάθεσή μου να ενεργώ στην κοινωνία, να τα διοχετεύσω σε ένα ευρύτερο πολιτικό πεδίο δράσης, της ελληνικής κοινωνίας. Θα ήθελα να δω τα νησιά μας, τις Βόρειες Σποράδες, να διεκδικούν ενωμένες και να παλεύουν συλλογικά για τα κοινά τους συμφέροντα γιατί όταν οι φωνές ενώνονται ακούγονται πιο δυνατά και ασκούν μεγαλύτερη πίεση.

Έχουν απομείνει λίγες μόνο μέρες μέχρι την κάλπη της 21 Μαΐου. Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις πολιτικές παρατάξεις κορυφώνονται. Εμείς που ανήκουμε στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας,υποψήφιοι και μη, έχουμε να προτάξουμε ισχυρά επιχειρήματα που βασίζονται στο κυβερνητικό έργο της προηγούμενης τετραετίας, αλλά και σε ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία με λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.  Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη μπορεί να συγκρίνει και να αποφασίσει ποιος είναι αυτός που θα του εξασφαλίσει σταθερότητα και ανάπτυξη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήριξε την κοινωνία και την οικονομία απέναντι σε εισαγόμενες κρίσεις, ενεργειακές και υγειονομικές, μεταναστευτικό, τουρκικές προκλήσεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία και μάλιστα όλες κάτω από ένα γενικευμένο ευρωπαϊκό καθεστώς δεσμεύσεων.

Αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά ενισχύοντας με επιδοματικού χαρακτήρα βοηθήματα τους πολίτες για να ανταπεξέλθουν στις εκάστοτε οικονομικές δυσκολίες, ενεργοποίησε την διπλωματία στην εξωτερική πολιτική, αποφεύγοντας να πυροδοτεί την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ισχυροποίησε τις θέσεις της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προστάτευσε τη χώρα από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και διατήρησε ένα κλίμα ασφάλειας στους πολίτες, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για μια μονιμότεροι και σταθερότερη διαχείριση και λειτουργία των δομών του κράτους. Έφερε επενδύσεις, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίες, αύξησε τον κατώτατο μισθό. Πέρασε την κοινωνία στην ψηφιακή μετάβαση αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του gov.gr προς όφελος του πολίτη.

Το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία είναι ένα πρόγραμμα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, που θα φέρει περαιτέρω αυξήσεις μισθών και ακόμα καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Το έργο το οποίο έχει επιτευχθεί έως σήμερα είναι σημαντικό αλλά εύθραυστο. Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες για τον Ελληνικό λαό, διότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και οι πολιτικές τις οποίες εισηγούνται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την χώρα προς τα πίσω.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως δύσκολα αλλάζουν τα πράγματα. Εγώ τους λέω να κοιτάξουν και να συγκρίνουν την τετραετία που μας πέρασε με τις προηγούμενες τετραετίες. Η χώρα δείχνει να ανακάμπτει, ίσως με αργό ρυθμό, αλλά με σταθερά βήματα. Αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε και να κάνουμε αυτή την πολιτική επιλογή που δεν θα μας γυρίσει πίσω στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο απαιτεί ακόμα πολύ δρόμο.

Θέλω πριν κλείσω αυτή την ομιλία να ζητήσω πρώτα απ’ όλα να στηρίξετε την Νέα Δημοκρατία την Κυριακή 21 Μαΐου δίνοντας την δυνατότητα να φτάσουμε πιο κοντά στην αυτοδυναμία. Μακριά από κάθε αποτέλεσμα αυτοδυναμίας η χώρα ρισκάρει να μπει σε νέες περιπέτειες ακυβερνησίας. Οι Έλληνες δείχνουν να εμπιστεύονται την μεθοδικότητα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και μ’ αυτή την καθαρή και σίγουρη προοπτική θέλουν να συνεχίσει η χώρα να κυβερνάται και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Εγώ προσωπικά ζητώ σαν νησιώτισσα, από εσάς τους νησιώτες, να είμαι μία από τις επιλογές σας. Δώστε μου την δυνατότητα με ένα σταυρό να αποκτήσω ισχυρό λόγο που θα ακούγεται μέχρι τα υπουργικά γραφεία και θα διεκδικεί πράγματα για τα νησιά μας.

Τελειώνοντας Θέλω να κάνω μία αναφορά και να περάσω ένα μήνυμα.
Την Κυριακή που μας πέρασε ήταν η γιορτή της μητέρας
Ως μητέρα αυτό που στερούμαι περισσότερο απ’ όλα σε κάθε άλλη προς την μητρότητα δραστηριότητα μου, είναι τα παιδιά μου. Τα στερούμαι εγώ, αλλά στερούνται και εκείνα το χρόνο που τους κλέβω για να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό. Είναι μία θυσία όμως που μπαίνει παρακαταθήκη και το δικό τους μέλλον, όπως και όλες οι θυσίες που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Παροτρύνω λοιπόν και άλλους νέους ανθρώπους να πάρουν την απόφαση να ασχοληθούν με τα κοινά και να δώσουν κι αυτοί το δικό του στίγμα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Ως μητέρα και ως γυναίκα θέλω να αναφερθώ και στο άλλο φύλο, τους πατεράδες μας, τους αδελφούς μας, τους συζύγους μας, που χρειαζόμαστε την στήριξή τους και την κατανόηση τους για να πάμε πιο μπροστά. Αυτοί οι άντρες που είναι πάντα δίπλα μας και μας δίνουν ώθηση αποτελούν το υγιές κομμάτι του άλλου φύλου. Το κομμάτι εκείνο που κακομεταχειρίζεται και κακοποιεί τις γυναίκες, πρέπει να βρίσκουμε πάντα την δύναμη να το πολεμάμε και να τον καταγγέλλουμε. Καμιά μορφή κακοποίησης είτε αυτή αφορά τις γυναίκες, είτε τα παιδιά, είτε τα ζώα δεν πρέπει να επιτρέπουμε να συντηρείται στην κοινωνία που ζούμε.

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας.

Καθηνιώτη Ουρανία

Κτηνίατρος ΑΠΘ

Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡ. ΚΑΘΗΝΙΩΤΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΤΟ FACEBOOK ALBUM

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: