Ο Γιάννης Μάγγος απαντά στη Λίνα Κλείτου: «Θα είμαι πάντα δίπλα στους φοιτητές»

Γιάννης Μάγγος
H δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και δη το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υπέπεσε για μια ακόμη φορά σε ατόπημα.

Χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο Γιάννης Μάγγος, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε αφότου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, χρησιμοποίησε την εικόνα του για να σχολιάσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

H δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου έγραψε στον λογαριασμό της στο Χ (Twitter): «Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Ολη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Μετά τον εύλογο σάλο που προκλήθηκε, συνέχισε να καθυβρίζει κάθε άνθρωπο που της απάντησε μιλώντας για «υπόγα», «χυδαιότητες της Κουμουνδούρου», αλλά και «έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων» στην κριτική.

Η πιο σωστή απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Γιάννη Μάγγο. Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Δήλωσή μου για δυσφημιστικό δημοσίευμα

Υπέπεσε στην αντίληψή μου το δυσφημιστικό δημοσίευμα της κ. Λίνας Κλείτου (Lina Kleitou) την οποία δεν γνωρίζω.

Δηλώνω για να γνωρίζει η κ. Κλείτου, αλλά και όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, ότι δεν είμαι “αιώνιος φοιτητής” και ούτε η παρουσία μου στην προχθεσινή πορεία σημαίνει “φοιτητοπατερισμό σε αποδρομή” όπως σχολιάζει η κ. Κλείτου  κάτω από την ίδια την ανάρτησή της.

Είμαι πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα δεν ζεί) που υπήρξαν φοιτητές και επίσης πατέρας ενός τρίτου παιδιού που είναι μαθητής της τρίτης Λυκείου. Επομένως έχω άμεσο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας.

Ταυτόχρονα είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για τα πανεπιστήμια ειδικά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 16  παρ. 5 του Συντάγματος: “Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση».

Ως εκ τούτου είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι φοιτητές κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Και θα είμαι πάντα δίπλα στους αγώνες που αφορούν το ίδιο το μέλλον τους, δηλαδή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Καλώ την κ. Κλείτου να κατεβάσει το δυσφημιστικό δημοσίευμά της.

Καλώ τους πολίτες, την κοινωνία να καταδικάσει όχι μόνο το δημοσίευμα της κ. Κλείτου, αλλά να καταδικάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατάργηση της δημόσιας παιδείας.

Βόλος 10-2-2024»

efsyn

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: