Σκόπελος 1η Μάη 2023: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής!

Σκόπελος | 1η Μάη 2023: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής!
ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

Με έντονο αγωνιστικό παλμό και μαχητικότητα γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Σκόπελο. Στην ογκώδη απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του νησιού συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι νέες και νέοι που διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχιστεί ακόμη πιο μαζικά ο αγώνας στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι καπνεργάτες του Μάη του 36 της Θεσσαλονίκης, οι 200  κομμουνιστές της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Σκόπελος | 1η Μάη 2023: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής!Ιδιαίτερη ήταν η συγκινησιακή φόρτιση των συγκεντρωμένων και των ομιλητών από την παρουσία στην πρωτομαγιάτικη απεργία του ιστορικού στελέχους του ταξικού κινήματος Παντελή Αναγνώστου και η ανακοίνωση των αγωνιστικών χαιρετισμών του βετεράνου προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων Ηλία Προκοπίου, που δίνουν αγέρωχα τις δικές τους μάχες, γαλβανισμένοι στους αγώνες της εργατικής τάξης.

 

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό:

– εκ μέρους του Παραρτήματος Συνταξιούχων ο Τάσος Παλαιολόγος, που έθεσε τα αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος.

-εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων ο αντιπρόεδρος Νίκος  Ραβανός, ο οποίος, πέραν των κλαδικών αιτημάτων,  στηλίτευσε και την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Με όπλο τους αντεργατικούς νόμους, χρόνια τώρα, κλέβουν τον ιδρώτα της δουλειάς μας

Τώρα προσπαθούν να μας αφήσουν και χωρίς δουλειά! Με την οριστική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας όσα έχτισαν οι προηγούμενες  ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ δίνουν τη χαριστική βολή στη μικροιδιοκτησία για να ενισχυθούν και με αυτόν τον τρόπο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα βάλουν στο χέρι τη λαική περιουσία κόβοντάς μας παράλληλα μεροκάματα πολύτιμα για τη ζωή μας. Δεν είναι ανικανότητα της κυβέρνησης ούτε εμμονή, είναι ταξική επιλογή εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Γούλας από την Επιτροπή Αγώνα των Δημοτικών υπαλλήλων, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!

Το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση, το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι στις ίδιες φωνές που αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας, που μας καλούν να μείνουμε στο δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού» και στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών, οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης.

Είναι απάντηση σε όλο το πολυσυλλεκτικό σινάφι κάθε πολιτικής απόχρωσης που στηρίζει το σύστημα της εκμετάλλευσης, που προεξοφλούσε με κροκοδείλια δάκρυα το τέλος της εργατικής τάξης, ανέφερε πως οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα και χαρακτήριζε ξεπερασμένες μορφές πάλης, τις απεργίες.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, τα διδάγματα από την ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου παραμένουν επίκαιρα, ζωντανά, αποτελούν φλόγα για κάθε εργάτη σε όλον τον κόσμο.

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και οι απεργίες του Μαρτίου και εδώ στη Σκόπελο, με βασικό αίτημα-προσταγή να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, τα χιλιάδες νεανικά στόματα που φώναζαν “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί”, καταγράφουν μια δυναμική που δεν πρέπει να κοπάσει. Αντιθέτως, πρέπει να δυναμώσει, να απλωθεί και να γίνει οργανωμένο ρεύμα διεκδίκησης.

Είναι αυτό το αντάμωμα που γέννησε

«ΑΠΟΡΙΕΣ» ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ «ΣΙΓΑΣΤΗΡΑ» ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ

Δεν είχαν απορίες όμως για τα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ- ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΟΧΗ – ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ – ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ  ΠΕΙΝΑΣ

Τα νέα παιδιά των εργατικών λαικών οικογενειών έχουν κριτήριο και ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ

ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ…

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Ακόμα πιο βαθιά όμως ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που αιματοκυλά τον πλανήτη, ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τις πολεμικές συρράξεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις, βάζει λουκέτα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταδικάζει να ζουν στην ανέχεια, να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουν πέρα, να ψάχνουν την ενίσχυση στο εισόδημα τους στα  διάφορα pass και στα καλάθια της κοροϊδίας.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές

Ενοχλεί την κυβέρνηση και τους οπαδούς της ελεύθερης αγοράς πως οι κινητοποιήσεις στη χώρα μας έβαλαν στο στόχαστρο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διότι για τους Μεσσίες που υπόσχονται παραμονές εκλογών λύτρωση και αξιοπρέπεια, ο “νόμος του κέρδους” , έχει χαρακτηριστικά θεϊκής εντολής, είναι αδιαπραγμάτευτος καθώς αποτελεί ιερή νομοτέλεια που δεν πρέπει να θίγεται.

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» βασίζεται σε αυτόν το νόμο.  Για αυτό και οι πιο ρηξικέλευθες προτάσεις των «σωτήρων» που διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές που ακολουθούν, αναφέρονται σε ένα δικαιότερο εκμεταλλευτικό σύστημα που τα κέρδη δε θα είναι πάνω από τη ζωή.

Πόσο μεγαλύτερο ψέμα από αυτό; Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο που θα επηρεάζει τη ζωή των πολλών, τόσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, εντατικοποίηση της εργασίας και η δουλειά ήλιο με ήλιο που επανέρχεται με νόμους και τροπολογίες, δηλαδή στην επαναφορά των συνθηκών που είχαν οι εργάτες στο Σικάγο.

Με βάση αυτόν το νόμο υπάρχει απουσία μέτρων ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, κλείσιμο νοσοκομείων και υποστελεχωμένο προσωπικό στην υγεία,  χιλιάδες αναπληρωτές στην παιδεία, σχολεία ετοιμόρροπα που πέφτουν σοβάδες, καυστήρες που σκάνε και σκοτώνουν μαθητές, πλειστηριασμοί σπιτιών, απλησίαστα ενοίκια, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές-εργατικές οικογένειες.

Το νόμο του κέρδους τον έχουν θωρακίσει με αντεργατικά μέτρα και με την «απαραίτητη» καταστολή όλες οι κυβερνήσεις ως σήμερα, αυτοί που διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων για να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία. Πίσω από το νόμο του κέρδους βρίσκεται συνολικά το κράτος των λίγων, των κυβερνήσεων κάθε χρώματος και προσήμου.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ –ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ –ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

-ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

-ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

-ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟΠΙΚΑ

  • ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ Κ.Υ. ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΡΙΟ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ  – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  – ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ
  • ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 4 ΜΕ 5 ΜΗΝΕΣ
  • ΦΠΑ 24%

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Οι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε κάθε κλάδο, σε χώρους εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, οι κινητοποιήσεις των φτωχοδιάβολων της δουλειάς, είναι οδηγός και ελπίδα. Οι κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στο μεροκάματο, οι αγώνες για να μην εργαζόμαστε με τη μαγκούρα στο χέρι χρειάζεται να δυναμώσουν, να απλωθούν, διότι είναι απάντηση και αισιοδοξία στην λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.

Καμία κυβέρνηση, κανένας φιλόδοξος σωτήρας δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Έχουμε συσσωρευμένη πείρα για να αποφεύγουμε ψέματα, μεγαλοστομίες και μπανανόφλουδες. Σε όλα τα βασικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή μας, σβήνουν οι όποιες διαφορές τους. Με κοινό βηματισμό νομοθετούν και συμφωνούν, διότι ο Θεός του κέρδους που προσκυνούν, είναι κοινός.

Η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε εργάτες που απεργούσαν και συναντούσαν την εργοδοτική βία και την καταστολή, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε με συγκινητικό τρόπο γύρω από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα, η ουσιαστική στήριξη στους μετανάστες-εργάτες κόντρα στις ρατσιστικές απόψεις το δολοφονικό χέρι των χρυσαυγιτών, η διεθνής αλληλεγγύη προς τους λαούς άλλων χωρών, η γνήσια και πραγματική ενότητα των εργαζομένων που εκφράζεται στις γειτονιές κόντρα στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος, αποδεικνύουν πως το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής» δεν είναι μια υπερβολή, αλλά ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε στις σημερινές συνθήκες.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις-ψίχουλα και ανικανοποίητες βασικές ανάγκες. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προδιαγράφουν για ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής.

Αυτές τις μέρες, απέναντι στα ψεύτικα διλήμματα που προσπαθούν να επιβάλουν, πρέπει να μπουν στο επίκεντρο τα αληθινά ερωτήματα:

  • Σταθερή εργασία με δικαιώματα ή κακοπληρωμένη part time εργασία;
  • Αξιοπρεπείς μισθοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας ή τα ψίχουλα των pass;
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο ή ωράριο ήλιο με ήλιο που μας πάει πίσω 2 αιώνες;
  • Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, ελεγκτικοί μηχανισμοί παντού ή εργαζόμενοι που θα αποτελούν καύσιμη ύλη για τα κέρδη τους;
  • Ουσιαστική προστασία της λαϊκής κατοικίας, νέο κατασκευαστικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους για σύγχρονα, φτηνά σπίτια ή να γίνονται οι νέοι και οι νέες θηράματα στα “κοράκια” των τραπεζιτών και των μεγαλοκατασκευαστών;

1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Κόντρα στο πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, στις σειρήνες και στους γραφιάδες τους που ψάχνουν να βρουν αστοχίες του συστήματος σε ανθρώπινα λάθη και σε στρεβλώσεις, είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Δε φταίει ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, αλλά η υποταγή όλων αυτών στο σιδερένιο νόμο του κέρδους, στις σάπιες αξίες της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, αλλά και του «εταιρισμού» που υπερασπίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αντιμετωπίζουν τους εργάτες και τα αφεντικά ως μία οικογένεια.

Γι’ αυτό και μπορούν να τα βρίσκουν μια χαρά οι δυνάμεις τους στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία έκανε διακοπές στο Καβούρι όταν οι εργαζόμενοι απεργούσαν στις 8 Μάρτη, για να μοιράσουν τις καρέκλες στο προεδρείο.

Η εξουσία που προστατεύει τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στα εργοστάσια, στη γη, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, είναι η βάση για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις συμφωνίες και τους νόμους που εξασφαλίζουν στους εκμεταλλευτές κέρδη, φτηνό εργατικό δυναμικό και ταξική ειρήνη.

Η 1η ΜΑΗ ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο παραδίδοντας στους παραγωγούς του φτώχεια και εξαθλίωση.

Είναι ανάγκη να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, δε μπορεί να εξανθρωπιστεί. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η υποταγή της ζωής μας στα κέρδη τους, μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρνει για την εργατική τάξη, για τους λαούς όλου του κόσμου.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική

  • Σκόπελος | 1η Μάη 2023: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής!Σκόπελος | 1η Μάη 2023: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής!Μετά το πέρας των ομιλιών, με τα αγωνιστικά ταξικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά-Πρωτοπόρα Εργατιά», «Αγώνας- Ρήξη – Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» να δονούν την παραλία της Σκοπέλου, ακολούθησε μαχητική πορεία προς το ηρώο, όπου κατατέθηκαν λουλούδια από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Εύη Ταλαδιανού και από «μικρούς αγωνιστές», που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην τελετή!

Δείτε το φωτορεπορτάζ στο facebook album

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: