Τετάρτη

04 Οκτωβρίου 2023

1η Μάη | Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου: Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της γυναίκας

1η Μάη | Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου: Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της γυναίκας
Δεν υποτασσόμαστε στη λογική που μας καλεί να σκύψουμε το κεφάλι και να επιλέξουμε το «μικρότερο κακό» που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο για να υπερισχύουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων.

Εργαζόμενες, αυτοαπασχολουμενες, αγρότισσες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες,

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου σας καλεί να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.

Εμπνεόμαστε από τα λόγια του μεγάλου ποιητή Πάμπλο Νερούντα «Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω (…) για των ψαράδων τον ωκεανό, για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών, και για την αγροτιά και για τ’αλευρι μας, τη θάλασσα, το Ρόδο και το στάχυ, τους σπουδαστές, τους φαντάρους, για όλους τους λαούς σ’ όλους τόπους, για τη λυτρωτική τη θέληση των πορφυρων λαβάρων της αυγής. Παλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω τα όπλα όλα της ποίησης μου».

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και με τη συμμετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο,των εργατριών του Ρετσίνα,των απεργών της Θεσσαλονίκης το Μάη του ’36, των 200 εκτελεσμένων το Μάη του ’44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της αγωνιστικής μας δράσης για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Ενώνουμε τη φωνή μας και δυναμώνουμε το κοινό μας αγώνα σήμερα με τα εκατομμύρια των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, που βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες. Αντλούμε δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν υποτασσόμαστε στη λογική που μας καλεί να σκύψουμε το κεφάλι και να επιλέξουμε το «μικρότερο κακό» που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο για να υπερισχύουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΊΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας.

Οι γυναίκες της βιοπάλης ξεσηκωνόμαστε ενάντια σε κάθε αντιεργατικη πολιτική,που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και αντιμέτωπες:

  1. Με την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα εξουθενωτικά ωράρια και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
  2. Με μισθούς στα «τάρταρα» και την ακρίβεια να τσακίζει το πενιχρό μας εισόδημα, με ένα αντεργατικο νομικό οπλοστάσιο,που φέρνει σε αντιπαράθεση το δικαίωμα στην εργασία με τα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας γιατί θεωρούνται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος.
ΩΣ ΕΔΩ με τα εγκλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής τους σε κάθε πλευρά της σκληρής μας καθημερινότητας με τις οδυνηρές συνέπειες τους στις ζωές μας για την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης!
Οι ΑΝΑΓΚΕΣ και η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Δεν αποδεχόμαστε η υγεία, η ασφάλεια, η προστασία και η ζωή των οικογενειών μας να λογαριάζονται ως κόστος για το κράτος και ως πηγή για νέα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητας που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα παζάρια και τον πόλεμο, είτε εμπορικό είτε στα πεδία των μαχών, μεταξύ ιμπεριαλιστικών οργανισμών, κρατών και επιχειρηματικών κολοσσών. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε αβάστακτους λογαριασμούς, ακόμα και αίματος, που μας φορτώνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των ομίλων.

Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες ΟΛΩΝ μας. Παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, για να σπάσει ο «φαύλος κύκλος» της εκμετάλλευσης και βίας. Γι αυτό:

  1. Ξεσηκωνόμαστε διεκδικώντας να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα,με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με μέτρα υγείας και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς,με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.
  2. Απαιτούμε ένα αποκλειστικό δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα, για τον τοκετό, την ΙΥΑ, τον προγεννητικό έλεγχο. Δημοσιες δωρεάν δομές και υπηρεσίες προστασίας και στήριξης των κακοποιημένων γυναικών, της οικογένειας και των παιδιών χωρίς καμμία εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.
  3. Παλεύουμε για να σπάσει επιτέλους η αλυσίδα της εκμετάλλευσης που σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των εργαζομένων γυναικών.

Ο ασυμβίβαστος κοινός αγώνας,των γυναικών και των ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνίας της εκμετάλλευσης και καταπίεσης και η αλληλεγγύης είναι τα όπλα μας!

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα, 1η Μάη, στην παραλία Σκοπέλου.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound