Κυριακή

16 Ιουνίου 2024

Αλ. Μεϊκόπουλος: Μόνο υποσχέσεις για την επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα

Εις τον αφρό της θάλασσας η επιδότηση της γραμμής Θεσσαλονίκη - Βόρειες Σποράδες (Θεσσαλονίκης - Βορείων Σποράδων | Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος - Αλόννησος)
Λιμάνι Σκοπέλου [ΑΡΧΕΙΟ]
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, την αύξηση των δρομολογίων και τη συνδεσιμότητα με περισσότερα λιμάνια πλήττει σημαντικά το τουριστικό προϊόν των νησιών και την τοπική οικονομία

Σε νέα κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β.Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα που παραμένουν άλυτα. «Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή της φετινής θερινής σεζόν, πολίτες και επαγγελματίες των Β. Σποράδων ακούν μόνο υποσχέσεις για την πλήρη και επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Παρά τις ανακοινώσεις για επιδότηση της σύνδεσης των νησιών με Θεσσαλονίκη, η γραμμή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Στον αέρα παραμένει και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μαντούδι Ευβοίας. Αποτέλεσμα σήμερα, οι Βόρειες Σποράδες να συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα μόνο μέσω του λιμένα Βόλου, με ένα δρομολόγιο που αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας με επιστροφή το απόγευμα», ανέφερε ο Βουλευτής. Τόνισε ότι πλέον οι επαγγελματίες του τουρισμού καλούνται να διαχειριστούν ακυρώσεις από τους τουρίστες του Ιουνίου, που ενώ είχαν κάνει κρατήσεις για τα πανέμορφα νησιά της Μαγνησίας, σήμερα βλέπουν ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι οι τρόποι προσέγγισης.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού να παρέμβουν προκειμένου να εκκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Β.Σποράδες αλλά και να εξασφαλιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των Β. Σποράδων με το Μαντούδι Ευβοίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η κυβέρνηση προχώρησε στις αρχές Μαΐου σε ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες η σύνδεση των Β. Σποράδων με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δρομολογήθηκε με επιδότηση της γραμμής. Σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ενδιαφερόμενοι επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα αδυνατούν να ταξιδέψουν προς τις Σποράδες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Ζητήματα υπάρχουν  και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων με το Μαντούδι Ευβοίας. Επαγγελματίες των νησιών ζητούν την αύξηση των δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερη η ζήτηση που υπάρχει από το επιβατικό κοινό. Ειδικά για την περίπτωση της Αλοννήσου, επαγγελματίες και τοπική κοινωνία διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι στην έναρξη της θερινής σεζόν δεν έχει εξασφαλιστεί η καθημερινή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Μαντουδίου.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι: «Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Β. Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, την αύξηση των δρομολογίων και τη συνδεσιμότητα με περισσότερα λιμάνια πλήττει σημαντικά το τουριστικό προϊόν των νησιών και την τοπική οικονομία».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: