Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Αλόννησο.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης ανέφερε ότι «τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές και άξιες συγχαρητηρίων, ειδικά σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάβασής τους  και λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, σε δομές υγείας.»

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) στην Αλόννησο στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα εγκαταστάθηκε μπροστά από τον χώρο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου από την Παρασκευή 10 μέχρι και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. Μια πολυπληθής ομάδα νοσηλευτών και ιατρών όλων των ειδικοτήτων πραγματοποίησαν περισσότερες από 800 εξετάσεις σε 540 δημότες που προσήλθαν στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα των Κινητών Μονάδων υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) #SNFoundation

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος και ειδικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ανέφερε ότι «τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές και άξιες συγχαρητηρίων, ειδικά σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάβασής τους  και λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, σε δομές υγείας. Ο στόχος του προγράμματος, που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, σίγουρα πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: