Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Masterclass του Καθηγητή Tony Attwood | «Η σημασία του να είσαι διαφορετικός, το φάσμα του αυτισμού στον 21ο Αιώνα»

Η σημασία του να είσαι διαφορετικός, το φάσμα του αυτισμού στον 21ο Αιώνα
Το Masterclass του Καθηγητή Tony Attwood θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το Masterclass του Καθηγητή Tony Attwood «Η σημασία του να είσαι διαφορετικός, το φάσμα του αυτισμού στον 21ο Αιώνα», που θα λάβει χώρα στις 13 Μαΐου 2023 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα. Ο Καθηγητής Attwood θα είναι ο μοναδικός ομιλητής της ημερίδας.

Το Masterclass θα εστιάσει στο πώς μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνικότητα και τις φιλίες σε έναν έφηβο με αυτισμό, πώς να του μιλήσουμε για τον αυτισμό, καθώς και τι χρειάζονται οι άνθρωποι στο φάσμα όταν η ενέργειά τους εξαντλείται.

Επιπλέον, θα αναλυθούν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι στο φάσμα του αυτισμού που περιλαμβάνουν αλλαγές στην εφηβεία, φιλία, την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας, αλλαγή στις ακαδημαϊκές προσδοκίες, κορίτσια στο φάσμα του αυτισμού, τις ρομαντικές σχέσεις, τη διαχείριση κρίσεων, διαχείριση συναισθημάτων, θέματα αυτοεκτίμησης και προετοιμασία για την ζωή μετά το σχολείο και την απασχόληση.

Επίσης θα αναλυθούν συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού όσον αφορά την εύρεση και διατήρηση κατάλληλης εργασίας.

Ο Καθηγητής Attwood είναι γνωστός ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ειδικούς στον αυτισμό παγκοσμίως, με δεκαετίες εμπειρίας στην αντιμετώπιση και στην κατανόηση του φάσματος του αυτισμού. Αυτό το Masterclass αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους όσους εργάζονται ή ενδιαφέρονται για τον αυτισμό, να μάθουν περισσότερα και να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εργαλεία, για να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Το Masterclass του Καθηγητή Tony Attwood θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Πολεμικό Μουσείο. Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε αυτή τη ημερίδα, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Masterclass θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά για όσους το επιθυμούν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τέλος, όλα τα έσοδα από το Masterclass θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας , προκειμένου να στηριχθούν οι προσπάθειές του για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τον αυτισμό και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και γνώσεις για να βοηθήσετε όσους βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να ζήσουν μια πιο επιτυχημένη και ικανοποιητική ζωή.

Διοργάνωση:

Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Mε την υποστήριξη των Κέντρων ειδικών θεραπείων: ΤΝΑ SPACE και Συμβαδίζω

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: