Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου: Είναι επιτακτική η άμεση και οργανωμένη δράση στο θέμα των συγκοινωνιών

Ναυτεργάτες - Απεργία στα πλοία
Sporades Star και Εξπρές Σκιάθος στην είσοδο του λιμένα Σκοπέλου | φωτογραφία αρχείου
Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, κ. Γιώργος Παπαδαυίδ που συντόνιζε την συζήτηση μαζί με την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κα Εύα Καραμεσίνη, χαιρετίζει τις παραπάνω ενέργειες και είναι εξουσιοδοτημένος από την Τουριστική Επιτροπη να προβεί στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα, ώστε συντεταγμένα να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου με αποκλειστικό θέμα τις συγκοινωνίες. Ήταν μια συνεδρίαση με μεγάλη και ευρεία συμμετοχή αφού συμμετείχαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπως η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων, κα Νανά Περγαντή, ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου Συλλόγου Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κ. Θωμάς Λεμονής, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γλώσσας, κα Ευαγγελία Μπέλλα, το μέλος της τοπικής κοινότητας Σκοπέλου, κα Σούλα Κορυφή και το μέλος της τοπικής κοινότητας Νέου Κλίματος, κ. Γιάννης Χήρας.

Η τουριστική επιτροπή Σκοπέλου αποφάσισε χθες να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες / επαφές προς τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Βόρειες Σποράδες και προς το υπουργείο Ναυτιλίας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της φετινής σεζόν αλλά και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ειδικότερα συζητήθηκε η αναγκαιότητα πρωινού δρομολογίου από τα νησιά προς τον Βόλο, η ολόχρονη συνδεση με το Μαντούδι και η επαρκής σύνδεση με την Σκιάθο από αρχές Μαϊου έως αρχές Οκτωβρίου.

Για το επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι των εσωτερικών συγκοινωνιών του νησιού και ειδικότερα στο ζήτημα των λεωφορείων, συμφωνήθηκε ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογίων, μεταξύ Σκοπέλου και Λουτρακίου, άρα και των λεωφορείων για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ζήτηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για να απολαμβάνουν το χειμώνα οι Σκοπελίτες το αγαθό της οικονομικής μετακίνησης μεταξύ των χωριών του νησιού.

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, κ. Γιώργος Παπαδαυίδ που συντόνιζε την συζητηση μαζι με την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κα Εύα Καραμεσίνη, χαιρετίζει τις παραπάνω ενέργειες και είναι εξουσιοδοτημένος από την Τουριστική Επιτροπή να προβεί στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα ώστε συντεταγμένα να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: