Τα μειονεκτήματα της ζωής σ’ ένα μικρό νησί, τη Σκόπελο | Εις μνήμην…

Τα μειονεκτήματα της ζωής σ' ένα μικρό νησί, τη Σκόπελο | Εις μνήμην...
Ζούμε σε μια χώρα και όμως υπάρχουν πολλές μορφές ζωής... Τόσες που ο καθένας μας ζει σε διαφορετικό πλανήτη...

Η Σκόπελος… Ωραίο νησί, δεν λέω, αλλά… λίγο «Μεσαίωνας»… Καταλαβαίνετε! Έχουμε μείνει λίγο πίσω! Θα αναρωτιέστε βέβαια τι εννοώ μ’ αυτό… Εννοώ ότι έχουμε κάπως παλαιές αντιλήψεις και εμφανίσεις. Και για να καταλάβετε καλύτερα θα πάρουμε κάποια παραδείγματα από τη ζωή στο νησί και κάποια έξω από το νησί.

Στο νησί δεν μπορείς να βγεις με το αγόρι σου, ούτε για μια βόλτα! Διότι αν σε δουν θ’ αρχίσουν το κουτσομπολιό, θα σε βγάλουν «κουνιστή», θα το μάθουν οι γονείς σου και γενικά θα γίνει ένα μπάχαλο!

Τα μειονεκτήματα της ζωής σ' ένα μικρό νησί, τη Σκόπελο | Εις μνήμην...

Αντίθετα σε μια πόλη, μπορείς να βρίσκεσαι με το αγόρι σου όποτε και όπου θες και να κάνεις ό,τι θες, διότι εκεί δεν υπάρχουν οι «καρακάξες» να σε κουτσομπολεύουν!

Στο νησί πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά τι θα βάλεις πριν το βάλεις, διότι άμα δουν κάτι που δεν τους αρέσει… ΩΧ ΑΜΑΝ! Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ ότι η μπλούζα ΔΕΝ πρέπει να έχει βαθύ ντεκολτέ, η φούστα να ΜΗΝ είναι πολύ μίνι, το τζιν να ΜΗΝ είναι ξεσκισμένο, να ΜΗΝ φοράς συνέχεια μαύρα γιατί θα σε περνούν για ΕΜΟ, να ΜΗΝ φουντώνεις το μαλλί σου γιατί πάλι θα σε περάσουν για ΕΜΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΜΟ, γιατί έτσι και είσαι και το μάθουν την ΕΒΑΨΕΣ!

Αντίθετα, λοιπόν, με όλα αυτά, στις πόλεις δεν υπάρχουν τέτοιοι ενδοιασμοί! Ο καθένας βάζει ό,τι θέλει και κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να σκέφτεται αν θα πει κάτι ο άλλος. Αυτά τα δύο παραδείγματα εκπροσωπούν τις παλαιές αντιλήψεις που έχουν οι κάτοικοι της Σκοπέλου. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Σκόπελο, συμβαίνει και σε πολλά άλλα νησιά!

Και τώρα πάμε στην εμφάνιση! Αν κάνετε μία σύγκριση στην εμφάνιση των εφήβων του νησιού και στην εμφάνιση των εφήβων των πόλεων θα διαπιστώσετε πολλές διαφορές! Το κακό όμως ξέρετε ποιο είναι; Ότι μόλις βλέπουν ένα παιδί από πόλη, είτε emo, είτε gothic, είτε trendy το κατακρίνουν και δεν συμβιβάζονται με κάτι διαφορετικό.

ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ όμως! Καταρχάς θα μπορούσαν να πάρουν πολλά πράγματα από αυτά τα παιδιά και κατά δεύτερον κάνουν το παιδί το οποίο είναι από πόλη ή έχει διαφορετική εμφάνιση ή έχει διαφορετικά πιστεύω να αισθάνεται άσχημα. Και όμως τι trendy, τι emo, τι gothic, τι κάγκουρες, όλοι άνθρωποι είμαστε, απλά με διαφορετική εμφάνιση και διαφορετικά πιστεύω! Όλα τα παραπάνω που ανέφερα είναι κάποια μειονεκτήματα της ζωής στο νησί!

Βέβαια το νησί έχει και κάποια πλεονεκτήματα, αλλά είναι λίγα! Θα μπορούσε να έχει περισσότερα αν έστω εμείς η νεολαία καθόμασταν και σκεφτόμασταν ότι αντί να κατακρίνουμε το διαφορετικό, θα μπορούσαμε να το δεχτούμε παίρνοντας πράγματα από αυτό.

Ζούμε σε μια χώρα και όμως υπάρχουν πολλές μορφές ζωής… Τόσες που ο καθένας μας νομίζει ότι ζει σε διαφορετικό πλανήτη…

ΕΙ.Μ. [μαθήτρια Λυκείου]

2008 (από το ένθετο για τη νεολαία «Τα… λέμε!» της έντυπης Εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες»)

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: