Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Smart Cities Awards – Τιμητική διάκριση του Δήμου Αλοννήσου

Smart Cities Awards - Τιμητική διάκριση του Δήμου Αλοννήσου
Δημήτρης Σκιάνης: Μεγάλη είναι και η ικανοποίηση μας, καθώς ξέρουμε πως έτσι συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός προτύπου λειτουργίας που στο άμεσο μέλλον ευχόμαστε να υιοθετήσουν περισσότεροι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Smart Cities» η τελετή απονομής των Smart Cities Awards.

Ο Δήμος Αλοννήσου έλαβε τιμητική διάκριση για την υλοποίηση του έργου «Έξυπνης Πόλης» η οποία βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των πολιτών και προάγει την σύγχρονη διακυβέρνηση.

Smart Cities Awards - Τιμητική διάκριση του Δήμου ΑλοννήσουTo βραβείο του Δήμου Αλοννήσου παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σκιάνης Δημήτρης ο οποίος δήλωσε ότι, «Σε μια εποχή που η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης υποφέρουν από καταστροφικές και αδηφάγες πυρκαγιές, έχει ιδιαίτερη αξία για έναν μικρό νησιωτικό Δήμο με εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα να κάνει τις υπερβάσεις που χρειάζονται, προκειμένου  να “θωρακίσει” ένα από τα πολυτιμότερα φυσικά κεφάλαια που διαθέτει, τα δάση του. Μετά από συντονισμένες ενέργειες μας,  εγκαταστάθηκε στο νησί και τέθηκε σε λειτουργία το ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για την προστασία του δάσους της Αλοννήσου. Το έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, το οποίο διαχειρίστηκε η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε.

Σήμερα, υπό την παγκόσμια ασύμμετρη πύρινη απειλή, νιώθουμε δικαιωμένοι που ο Δήμος Αλοννήσου αξιοποιεί έγκαιρα και ουσιαστικά τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με στόχο την ενισχυμένη πρόληψη και προστασία των δασών σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς. Εξίσου μεγάλη όμως είναι και η ικανοποίηση μας, καθώς ξέρουμε πως έτσι συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός προτύπου λειτουργίας που στο άμεσο μέλλον ευχόμαστε να υιοθετήσουν περισσότεροι Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: