Τετάρτη

24 Ιουλίου 2024

Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Αλόννησο

Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Αλόννησο
Δήμαρχος Αλοννήσου: Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του πρώτου Εσπερινού Γυμνασίου και του πρώτου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Αλόννησο. Αυτή η σημαντική εξέλιξη στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της δια βίου μάθησης και την παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης σε όλους τους συμπολίτες μας.

[Δελτιο Τύπου Δήμου Αλοννήσου]

Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου και κατόπιν της αγαστής συνεργασίας του με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή, η οποία συντόνισε και υποστήριξε όλα τα στάδια της εξαιρετικά απαιτητικής και πολύμηνης διαδικασίας μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς, θεσπίζεται η ίδρυση εσπερινού Γυμνασίου και εσπερινού  Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Αλόννησο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ11/71249/Δ4/26 Ιουνίου 2024 (ΦΕΚ Β’ 3739).

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του πρώτου Εσπερινού Γυμνασίου και του πρώτου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στην Αλόννησο. Αυτή η σημαντική εξέλιξη στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της δια βίου μάθησης και την παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης σε όλους τους συμπολίτες μας. Η ίδρυση αυτών των νέων εκπαιδευτικών δομών έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που δεν είχαν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους. Παρέχοντας ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, τα Εσπερινά Σχολεία θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να συνεχίσει την εκπαίδευσή του και να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την επαγγελματική του εξέλιξη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρωτίστως την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή, τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους καθώς και την εκπαιδευτικό κα Κική Αναγνώστου για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε αυτή τη νέα πρωτοβουλία και να προωθήσετε την ιδέα της δια βίου μάθησης, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για την Αλόννησο.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: