Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σκοπέλου: Ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συνεχίζεται!

Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σκοπέλου: Ο αγώνας για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» συνεχίζεται!
Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία – Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε μαζική εκδήλωση λαϊκής εναντίωσης στην αμερικανοκίνητη «Χούντα των Συνταγματαρχών» που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε την καχεκτική δημοκρατία της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

Το καθεστώς της επταετίας δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες. Η εξέγερση του Νοέμβρη καθόρισε αποφασιστικά την πτώση των πραξικοπηματιών τον Ιούλιο του 1974.

Το γεγονός του ανόθευτου ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973 δέχεται διαχρονικά λυσσαλέες επιθέσεις αποδόμησής του. Εξακολουθεί να τρομάζει όσους είναι «καβάλα» στην εξουσία και όσους θέλουν να την «καβαλήσουν». Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Σήμερα, η φλόγα της εξέγερσης είναι ζωντανή στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό, την κρατική τρομοκρατία, το φασισμό και το ρατσισμό. Τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως εκφράζονται από το συμπυκνωμένο τρίπτυχο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο εργαζόμενος λαός.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 50 ετών από την αιματοβαμμένη εξέγερση, καλούμε όλους τους κατοίκους της Σκοπέλου σε συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 1 μ.μ. στον νέο χώρο του Μνημείου των Ηρώων προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής και μνήμης στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973.

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία – Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συνεχίζεται!

Εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σκοπέλου

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: