50 χρόνια Πολυτεχνείο | Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

50 χρόνια Πολυτεχνείο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

“Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”: 50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, για τους δικούς μας Νοέμβρηδες!

Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαικής Ενωσης, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς η εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με αξιοποίηση όλων των αμερικανοΝατοϊκών βάσεων στη χώρα μας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιεί κατά γράμμα τις συμφωνίες που υπέγραψε και προετοίμασαν τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

  • Χρέος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού συνολικότερα είναι να στείλουμε ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, τους λαούς που αντιστέκονται, είμαστε με το λαό της Παλαιστίνης ως τη λευτεριά!
  • Να σταματήσει τώρα το έγκλημα στην Παλαιστίνη! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό!
  • Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που θεωρεί την ζωή μας κόστος!

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία! Εκεί είναι η δύναμή μας! Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, για μέτρα στήριξης κι αποκατάστασης στους πληγέντες της περιοχής μας,  ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Δύο μήνες σχεδόν μετά τις φονικές πλημμύρες η κατάσταση αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές θεωρούν την αποκατάσταση και την προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας “κόστος”, ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο “όφελος” των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ακρίβεια αυξάνεται με ρυθμό μέχρι και 19% τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ενώ ετοιμάζουν νέα φορολεηλασία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος όπως με το νέο νομοσχέδιο για τους αυτοαπασχολούμενους-ελευθεροεπαγγελματίες.

Τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας  είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ από την συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να τα αφήσει να κλείσουν, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση.

Τα πανεπιστήμια αιμορραγούν από τις ελλείψεις σε διδακτικό, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, με εστίες ανύπαρκτες, με υποδομές επικίνδυνες. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Κανένας εργαζόμενος και νέος να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή!
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό και τους νέους της Σκοπέλου,  να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.

Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πλημμυροπαθών, με 100% αποζημιώσεις, άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει τον 21ο αιώνα.

Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

50 χρόνια Πολυτεχνείο
ΑΡΧΕΙΟ | 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση των  σωματείων και φορέων

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μμ. στην Παραλία!

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: