Κυριακή

16 Ιουνίου 2024

Αλόννησος | Κάλεσμα για συνάντηση με θέμα την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Μαντούδι – Σποράδες και Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Αλόννησος - Πατητήρι (Αίτημα Βαφίνη για έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της γραμμής Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Μαντούδι)
...οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε και να κινητοποιηθούμε για το καλό του νησιού μας, ο Δήμος Αλοννήσου, όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι του νησιού καθώς και όλοι οι επαγγελματίες που είμαστε άμεσα και άρρηκτα εξαρτώμενοι από τη βιομηχανία του τουρισμού.

Πρόσκληση προς τους συμπολίτες του απευθύνει ο Αλοννησιώτης κ. Γιώργος Φλωρούς με σκοπό τη συζήτηση για το μείζον, όπως εξελίσσεται, πρόβλημα με τη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, εν όψει καλοκαιρινής περιόδου.

Το κάλεσμα του κ. Φλωρούς έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου κι ακόμα δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί τα ακτοπλοικά δρομολόγια που θα συνδέουν το νησί μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η γραμμή Μαντούδι – Αλόννησος θα εξυπηρετεί μόνο μια φορά την εβδομάδα κατά τους μήνες Ιούλιο κaι Αύγουστο. Συν τοις άλλοις η γραμμή Θεσσαλονίνη – Αλόννησος φαίνεται να ναυαγεί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως οτι η τουριστική σεζόν όχι μόνο δε δύναται να επιμηκυνθεί, αλλά κινδυνεύει να χαθεί ολοσχερώς. Είναι άκρως αποκαρδιωτικό και συνάμα ζημιογόνο να συνδεόμαστε καθημερινά μόνο με το λιμάνι του Βόλου.

Παρόλο που η Δημοτική Αρχή μας είχε ενημερώσει για όλες τις ενέργειες που  είχε κάνει μες στο χειμώνα και για την επιτυχή έκβαση όλων των συναντήσεων στα αρμόδια υπουργεία, σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε και να κινητοποιηθούμε για το καλό του νησιού μας, ο Δήμος Αλοννήσου, όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι του νησιού καθώς και όλοι οι επαγγελματίες που είμαστε άμεσα και άρρηκτα εξαρτώμενοι από τη βιομηχανία του τουρισμού.

Σας προσκαλώ σε μια συνάντηση στο αμφιθέτρο του Δήμου Αλοννήσου το Σάββατο 25/05 στις 19.00μ.μ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με το μείζονος σημασίας πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη, η απουσία μας θα επιτείνει το πρόβλημα.

Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε!»

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: