Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στη Σκόπελο

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρτέμιο
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρτέμιο
Όπως κάθε χρόνο, την 20η Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος έχει ορισθεί και ως προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Σκόπελο το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία της Οικογένειας Γαλατσάνου, με τον Παναγιώτη Γαλατσάνο να υποδέχεται τους προσκυνητές και να έχει φροντίσει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κασσανδριανός μαζί με τον Πρεσβύτερο Ευάγγελο Κεχριώτη

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κασσανδριανός μαζί με τον Πρεσβύτερο Ευάγγελο Κεχριώτη, ενώ στο αναλόγιο ήταν ο Ιωάννης Κασσανδριανός.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κασσανδριανός

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κασσανδριανός, στο κήρυγμά του, ανέπτυξε τον βίο του Αγίου Αρτεμίου και επεσήμανε την ανδρεία και την παρρησία της ομολογίας του Χριστού μπροστά στον αυτοκράτορα, χωρίς να φοβηθεί την στέρηση των αξιωμάτων και της ίδιας του της ζωής.

Ο προϊστάμενος του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου κ. Δημ. Σουγλέρης στον Άγιο Αρτέμιο

Εκτός από τους πολλούς προσκυνητές που βρέθηκαν στον Άγιο Αρτέμιο για να τιμήσουν τη μνήμη του, το παρόν έδωσαν και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Δημ. Σουγλέρη.

Πανηγυρικός Εσπερινός Στον Άγιο Αρτέμιο

Πανηγυρικός Εσπερινός Στον Άγιο Αρτέμιο

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρτέμιο

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρτέμιο

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook άλμπουμ:
ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: