Σάββατο

26 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλο παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους και την τροπολογία που κατατέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας τους, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού και τα σωματεία τους, σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Σχολών και οι Σύλλογοι τους πρόβαλλαν τα δίκαια αιτήματά τους.

Μεγάλο παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού και τα σωματεία τους, σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Σχολών και οι Σύλλογοί τους, στο πλαίσιο της σημερινής δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας τους που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Με την ολοκλήρωση του παν-καλλιτεχνικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, την πορεία εμπόδισε αστυνομικός φραγμός με κλούβες ΜΑΤ που είχαν στηθεί στο ύψος της Βουλής, στα λουλουδάδικα.

Nωρίτερα, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας τους, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού και τα σωματεία τους, σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Σχολών και οι Σύλλογοι τους πρόβαλλαν τα δίκαια αιτήματά τους.

Αιτήματα για τις σπουδές και τη δουλειά που δικαιούνται, για Συλλογικές Συμβάσεις, με όρους αμοιβής και εργασίας που να τους επιτρέπουν να ζουν από την άσκηση της Τέχνης τους, διεκδικούν τη συγκρότηση δημόσιων και δωρεάν Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια που να καλύπτουν τα αντικείμενα των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών, των σκηνοθετών.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν με πανό των φορέων τους καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον Πολιτισμό: Μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές, τεχνικοί, σπουδαστές και μαθητές Καλλιτεχνικών Σχολών και Σχολείων.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία