Κυκλοφορεί το νέο πόνημα του Σκοπελίτη ποιητή, γλύπτη και ιστορικού Σπύρου Κοσμά με τίτλο «Σύντομη Ιστορία της Σκοπέλου»

Κυκλοφορεί το νέο πόνημα του Σκοπελίτη ποιητή, γλύπτη και ιστορικού Σπύρου Κοσμά με τίτλο «Σύντομη Ιστορία της Σκοπέλου»
Η Ιστορία τελειώνει περίπου στα 1900 όταν «κόπηκε η αλυσίδα παραγωγή - εξαγωγή - ευδαιμονία» η οποία κράτησε 3500 χρόνια, αλλά και με την αισιόδοξη προτροπή «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νησίδες» το νέο πόνημα του Σκοπελίτη ποιητή, γλύπτη και ιστορικού Σπύρου Κοσμά με τίτλο «Σύντομη Ιστορία της Σκοπέλου» με ιστορικά στοιχεία άγνωστα σε πολλούς μη μελετητές, αλλά και για περαιτέρω ιστορική μελέτη, από την ομηρική εποχή μέχρι και το 1900…

Οι δημοσιογράφοι Γ. Κουβαράς και Δ. Χαλάς με την Αργ. Ιντζεσίλογλου στο Μπατούμι (αρχαία Κολχίδα) τον Ιούλιο του 2009 (φωτό: ©Μίνα Πούλιου – Sporadesnews.gr)

Στη σύντομη, αλλά περιεκτική ιστορία της Σκοπέλου μπορούμε να διαβάσουμε για αναφορές του νησιωτικού μας συμπλέγματος στον «γεωγράφο» Όμηρο, στον περίφημο στόλο της Σκοπέλου, ο οποίος μετέφερε τον «πεπαρήθιο» οίνο στα πέρατα του τότε κόσμου, τους Σκοπελίτες ναυπηγούς μας που δίδαξαν την τέχνη τους στην Σκιάθο και το Γαλαξίδι!

Το βιβλίο «κλείνει» περίπου στα 1900 όταν «κόπηκε η αλυσίδα παραγωγή – εξαγωγή – ευδαιμονία» η οποία κράτησε 3500 χρόνια, αλλά και με την αισιόδοξη προτροπή «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν…»

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (αγγλικά) με μετάφραση από την Βάσω Κοσμά και την τυπογραφική επιμέλεια του Βασίλη Τομανά.

Μπορείτε να το βρείτε στη γνωστή και φιλόξενη για όλους τους ντόπιους συγγραφείς «Χωχαρούπα» και στην υποδοχή πολλών ξενοδοχείων της Σκοπέλου.

Έργα του Σπύρου Κοσμά στις «Νησίδες»:

Πεπαρηθειάδα

Του μυαλού παιχιδίσματα (Ίβυκος Κ)

Ο Λαβύρινθός  (Ίβυκος Κ)

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: