Η booLOVEina στη Σκόπελο με αφορμή μια εικονογραφημένη φούρλα!

Ιωάννα Παπάζογλου Καλλιτέχνης Illustrator
Η Ιωάννα εμπνέεται από τα έντονα χρώματα που έχουν οι παραδοσιακές φορεσιές του τόπο μας, αλλά εικονογραφεί, με ακουαρέλα και ξυλομπογιά και πολλά άλλα θέματα που φέρουν νοσταλγία και βγάζουν αισθητική «παλιάς εποχής», αλλά και σύγχρονα «μηνύματα».
Η booLOVEina στη Σκόπελο με αφορμή μια εικονογραφημένη φούρλα!
Η αφίσα του Φεστιβάλ με εικονογράφιση της Ιωάννας Παπάζογλου

Μία εικονογράφηση από το πρότζεκ «παραδοσιακές φορεσιές», στο οποίο παρουσιάζεται η σκοπελίτικη φορεσιά με περιστροφή (φούρλα) της χορεύτριας, την οποία η καλλιτέχνης εικονογράφος Ιωάννα Παπάζογλου (booLOVEina) σχεδίασε σε ανύποπτο χρόνο, ήταν ο λόγος να βρεθεί στη Σκόπελο, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» και να παρουσιάσει τα έργα της στο ισόγειο του Αρχοντικού Βακράτσα.

Όπως μας αποκάλυψε το έργο της δεν έγινε «κατά παραγγελία», αλλά οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ το είδαν, τους άρεσε και τελικά επιλέχθηκε ως κύριο θέμα της καμπάνιας, με μεγάλη επιτυχία θα λέγαμε.

Ιωάννα Παπάζογλου Καλλιτέχνης IllustratorΗ Ιωάννα, γνωστή και ως booLOVEina, ένα «παρατσούκλι» με το οποίο την γνωρίζουν στον τόπο της, εμπνέεται από τα έντονα χρώματα που έχουν οι παραδοσιακές φορεσιές του τόπο μας, αλλά εικονογραφεί, με ακουαρέλα και ξυλομπογιά και πολλά άλλα θέματα που φέρουν νοσταλγία και βγάζουν αισθητική «παλιάς εποχής», αλλά και σύγχρονα μηνύματα.

Ας διαβάσουμε τι λέει η ίδια:

«Τελικά στη ζωή αυτή δεν πρέπει να ακούς κανέναν που δεν αφουγκράζεται τα όνειρα σου! Στο ξεκίνημα αυτού του εγχειρηματος μου, ακουσα πολλά αρνητικά σχόλια για την τέχνη μου και για την εξέλιξη της! Δε θα μείνω όμως σε αυτά…

Θυμάμαι ακόμα τη μέρα που έκοψα ενα χαρτι από ενα τετράδιο, πηρα ενα μολύβι και ξεκίνησα να κανω αυτό που από μικρή είχα έμφυτο… να ζωγραφιζω!

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, καθώς ζωγράφιζα, συνειδητοποίησα ότι αυτό που με πήγαινε πίσω τόσο καιρό ήταν ότι δεν υπήρχε ΦΑΝΤΑΣΙΑ!

Αχ αυτή η φαντασία! Αυτή είναι που σε απογειώνει! Η απουσια της τόσα χρόνια με κρατούσε δεσμια των ονείρων μου. Αλλά μέσα από την τέχνη μου κατάλαβα ότι κι αυτή καλλιεργείται

Όπως όλα σε αυτή τη ζωή!

Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου, βράχοι, ακούγοντας τα όνειρα μου, δίνοντας μου θετικοτητα, στήριξη και δύναμη να συνεχισω! Αυτοί οι άνθρωποι είναι λίγοι.. λίγοι και καλοί!

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Η Σκόπελος ήταν το πρώτο ταξιδι που έκαναν τα έργα μου σε ένα όμορφο,παλιό αρχοντικό! Το αρχοντικο Βακρατσα!

Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την τιμή που μου κάνανε! »

Ιωάννα ΠαπάζογλουΚαλλιτέχνης Illustrator
Στην είσοδο του Αρχοντικού Βακράτσα στη Σκόπελο

Ιωάννα Παπάζογλου Καλλιτέχνης Illustrator

Στο τέλος της συζήτησής μας η booLOVEina θέλησε να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ για την πρόσκληση και την τιμή που της έκαναν να εκθέσει στη Σκόπελο και να γνωρίσει από κοντά το υπέροχο νησί.

Ιωάννα Παπάζογλου
Καλλιτέχνης
Illustrator

Ένα νεύρο από τον Έβρο!

Εικονογραφήσεις με χρώμα και χιούμορ

E-shop – portfolio: https://linktr.ee/booloveina

instagram.com/booloveina/

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: