Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Για 2ο χρόνο, η παράσταση «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου (TRAΙLER – ΦΩΤΟ)

Για 2ο χρόνο, η παράσταση «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου (TRAΙLER - ΦΩΤΟ)
Μια σπουδαία παράσταση, έργο της αείμνηστη Σοφίας Αδαμίδου για τη Μεγάλη Σωτηρία Μπέλου. Με τους Σκοπελίτες αδελφούς Ξηντάρη στη μουσική.

Για 2η χρονιά, ανεβαίνει το έργο της αείμνηστης Σοφίας Αδαμίδου, «Σωτηρία με λένε», στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. 

Το κοινό και ο Τύπος αγκάλιασε το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε» τους 3 μήνες που παρουσιάστηκε την προηγούμενη θεατρική σεζόν.

Έτσι η παράσταση-αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, συνεχίζει για 2ο χρόνο στο θέατρο Μικρό Χορν με ζωντανή μουσική επί σκηνής. Η σκηνοθεσία, η διασκευή και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη. 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Το έργο

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ

Αμερικής 10, Αθήνα 106 71, Τηλέφωνο : 2111826479

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: 

Πέμπτη: 20:00, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00

Κυριακή: 18:00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: