Πέμπτη

18 Απριλίου 2024

Θ. Φαδάκης (Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μαγνησίας): Το νερό είναι και πρέπει να μείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό

Αθανάσιος Φαδάκης
Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελεί η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος στην ποιότητα ζωής, την ενέργεια, την τροφή, το νερό, την υγεία και το περιβάλλον.

Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί τα παιδιά της και ζητά πειστικές απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έφεραν στη Βουλή Πολυνομοσχέδιο – Σκούπα 264 άρθρων με πρωτοφανείς ρυθμίσεις για τα δάση, τη βιοποικιλότητα, τις ΑΠΕ, τα απορρίμματα, την ενέργεια και την ιδιωτικοποίηση του νερού, με χρόνο διαβούλευσης από ελάχιστο έως ανύπαρκτο.

Η επιχειρούμενη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων αποτελεί ακόμα μια ιδεολογική εμμονή της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης των πάντων, αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ , που από το 2014 έως και πολύ πρόσφατα έχουν αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ και ενάντια στις αντιρρήσεις φορέων και οργανώσεων.

Τη στιγμή που η διεθνής Κοινότητα και ο ΟΗΕ προκρίνουν δράσεις προστασίας του φυσικού πόρου και εργάζονται προς μία Παγκόσμια Συμφωνία για το Νερό, η Κυβέρνηση της ΝΔ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για δημόσια αγαθά υψίστης σημασίας, όπως νερό, δάση, βιοποικιλότητα, ΑΠΕ και ενεργειακή δημοκρατία δεν πρέπει να περάσουν.

Το νερό είναι η ψυχή του κόσμου μας. Από την υγεία και τη διατροφή, έως την εκπαίδευση και τις υποδομές, το νερό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε πτυχή της ανθρώπινης επιβίωσης και ευημερίας, καθώς και για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία κάθε έθνους.

Σταγόνα – σταγόνα, αυτό πολύτιμο Δημόσιο αγαθό δηλητηριάζεται από τη ρύπανση και αποστραγγίζεται από την υπερβολική χρήση, με τη ζήτηση να αναμένεται να υπερβεί την προσφορά κατά 40% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η κλιματική αλλαγή σπέρνει τον όλεθρο στον φυσικό κύκλο του νερού. Η ρύπανση από τα αέρια του θερμοκηπίου συνεχίζει να αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών, θερμαίνοντας το κλίμα του κόσμου σε επικίνδυνα επίπεδα.

Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελεί η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος στην ποιότητα ζωής, την ενέργεια, την τροφή, το νερό, την υγεία και το περιβάλλον.

ΦΑΔΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 
Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μαγνησίας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Πρώην Πρόεδρος ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  [ΔΕΥΑΣ]

697 663 2597 / 24240 29155
Athanasios D. Fadakis
[email protected]

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: