Παρασκευή

14 Ιουνίου 2024

Σε μαζική σύσκεψη συνταξιούχων στη Σκόπελο μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού
Καυστική ήταν απέναντι στην εφοπλιστική ασυδοσία και στον ανταγωνισμό των εταιρειών για τα κέρδη, καθώς επί 4 μήνες στην ουσία είχαμε ένα καράβι στη γραμμή με αποτέλεσμα την επιβάρυνση με διανυκτερεύσεις στο Βόλο και πανάκριβα εισιτήρια, θυμίζοντας σε πολλούς παλαιότερους τις θριαμβολογίες από την εποχή της άρσης του καμποτάζ.

Συνταξιούχοι και εκλογές | Τιμωρούμε αυτούς που έκλεψαν τις ζωές μας

Πιάνοντας το νήμα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού έκανε αναφορά στις ανεπανάληπτες κινητοποιήσεις του γαλλικού λαού ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση του «δημοκράτη» Μακρόν αλλά και στις ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε μια σειρά χώρες, όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία. ‘Ολη αυτή η αγωνιστική ανάταση δυναμώνει το σύνθημα που έγινε κραυγή στα χείλη των απεργών «τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές μας!».

Την υποψήφια βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού, παρουσίασε στο κοινό ο Μανώλης Ραμαντάνης, μιλώντας για την «μία από εμάς» Εύη, την πολιτική και συνδικαλιστική της πορεία για πολλά χρόνια με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και τους αγώνες της, από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε…

Κάνοντας μια αναδρομή στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό στη χώρα μας, τόνισε τη συνέπεια με την οποία προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, με την αύξηση των ορίων ηλικίας, την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και το τζογάρισμα των εισφορών, την κατάργηση των δώρων, του ΕΚΑΣ και τις περικοπές που στα τελευταία χρόνια αγγίζουν τα 100 δις ευρώ.

Στη συνέχεια, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις δραματικές συνέπειες που είχε το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης» για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους συνταξιούχους, για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια του κλάδου, φέρνοντας βαρυχειμωνιά ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας για πλατιά κοινωνικά στρώματα.

Επισήμανε την υποκρισία των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της «πράσινης μετάβασης» καθώς από κοινού και χωρίς να βγάλουν άχνα απέρριψαν στη Βουλή τις προτάσεις του ΚΚΕ, που θα έδιναν μια ανάσα στο  εισόδημα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κατανάλωσης, η κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, το ρεύμα κ.ά.

Η Εύη Ταλαδιανού στη συνέχεια τόνισε ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που πάλεψε και έφερε στη Βουλή ως  πρόταση νόμου το αίτημα εκατοντάδων συνδικάτων για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό, ενώ καυτηρίασε τα «pass και τα καλάθια του αίσχους» και την αύξηση εμπαιγμό στον κατώτατο μισθό, που ήδη έχει φαγωθεί από τον πληθωρισμό. Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και το Κέντρο Υγείας του νησιού, με τη δραματική υποστελέχωση και τις ανασφαλείς  κτιριακές υποδομές, ως συνέπεια της διαχρονικής πολιτικής πετσοκόμματος των κονδυλίων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τις  κυβερνήσεις και τους αγώνες που έδωσε το λαικό κίνημα με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές αλλά και το Κόμμα στη Βουλή.

Καυστική ήταν και απέναντι στην εφοπλιστική ασυδοσία και στον ανταγωνισμό των εταιρειών για τα κέρδη, καθώς επί 4 μήνες στην ουσία είχαμε ένα καράβι στη γραμμή με αποτέλεσμα την επιβάρυνση με διανυκτερεύσεις στο Βόλο και πανάκριβα εισιτήρια, θυμίζοντας σε πολλούς παλαιότερους τις θριαμβολογίες από την εποχή της άρσης του καμποτάζ.

Τα επιχειρηματικά κέρδη είναι αυτά που οδήγησαν και στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, αλλά και αυτά που δρομολογούν ήδη το νέο έγκλημα με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τα κέρδη των λίγων είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο υφαίνεται και το κοινό πρόγραμμα των αστικών κομμάτων, δηλαδή η υλοποίηση των αιματηρών προαπαιτούμενων του Υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, ο «ψηφιακός μετασχηματισμός»,  η «πράσινη μετάβαση», η εκτόξευση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα που εντάσσονται στην εξυπηρέτηση των νατοικών σχεδιασμών για ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Σ’ αυτούς τους λίγους δίνουν διαπιστευτήρια ως παράγοντες «σταθερότητας» οι Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης!

Αυτή η «σταθερότητα» είναι που προμηνύει αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό, αν δεν είναι ο ίδιος δυνατός την επομένη των εκλογών με πιο δυνατό το ΚΚΕ!

  • Με «σταθερότητα» έκοβαν όλοι μαζί μισθούς και συντάξεις
  • Με «σταθερότητα» κόβουν το ρεύμα και ξαμολούν τα κοράκια των funds να ξεσπιτώνουν  λαικές οικογένειες
  • Με «σταθερότητα» έγιναν τα εγκλήματα σε Μάδρα, Μάτι, Τέμπη
  • Με «σταθερότητα» βάζουν τη χώρα σε περιπέτειες κάνοντάς την σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ.

Στο όνομα αυτής της σταθερότητας, προετοιμάζονται και οι καινούργιοι δορυφόροι-αναχώματα για να ανακόψουν τη μετατροπή της οργής του λαού σε οργανωμένη ριζοσπαστική δράση, φτιάχνοντας και διαφημίζοντας νέα «μικρά κόμματα» με σημαίες ευκαιρίας , ακόμη και το ναζιστικό κόμμα Κασιδιάρη. Ο λαός μας έχει πείρα! Δεν έχει παρά να θυμηθεί το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, τη ΔΗΜΑΡ, την Ενωση Κεντρώων του Λεβέντη, το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη που ξέπλυνε τον Μητοτάκη, τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, τους ΑΝΕΛΛ του Καμμένου, το ΜΕΡΑ25… Με τους βουλευτές τους να αλλάζουν τη φανέλα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έβαλαν πλάτη στο να περάσουν όλα τα αντιλαικά μέτρα.

Απέναντι σ αυτά τα κόμματα από τους οποίους επιλέγονται διάφοροι «μηχανοδηγοί» για να τρέξουν το κυβερνητικό τρένο που κινείται όμως στις ίδιες ράγες!

Γιατί το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει ο «μηχανοδηγός» αλλά οι ράγες που οδηγούν στο τσάκισμα του λαού!

Να λοιπόν «γιατί» πρέπει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ !

  • Γιατί πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού και υπερασπίζεται τα εργατικά -λαικά συμφέροντα σε όλες τις συνθήκες
  • Γιατί συγκρούεται με τις αιτίες των προβλημάτων και αναδεικνύει ότι ζούμε σε έναν γερασμένο και σάπιο κόσμο που πρέπει να αλλάξει
  • Γιατί το ΚΚΕ δεν θα δείξει ανοχή σε καμιά αντιλαική κυβέρνηση όποια σύνθεση και να έχει!
  • Γιατί έχει πρόγραμμα επιστημονικά τεκμηριωμένο για την ικανοποίηση των διευρυνόμενων σύγχρονων λαικών αναγκών!

Κλείνοντας η υποψήφια βουλευτής Εύη Ταλαδιανού κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μεταδώσουν το κάλεσμα του ΚΚΕ παντού!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: