Τετάρτη

19 Ιουνίου 2024

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τάσος Τσιαπλές, | Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας
Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας
ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ • ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το παρακάτω ψήφισμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας:

Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία «λύνονται τα χέρια» των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα για χιλιάδες οφειλέτες προς τις τράπεζες, τα “κοράκια”, τα funds, αλλά και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ, που βλέπουν να επιταχύνονται οι διαδικασίες για να χάσουν τα σπίτια τους και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα «κόκκινα» δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της Ν.Δ. Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ποινικοποίηση της λαϊκής αντίδρασης, για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια.

Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, αλλά και των εγγυητών αυτών των ανθρώπων, που συνεχίζεται το κυνήγι από τις τράπεζες. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες για νομικό μπλοκάρισμα ορισμένων  μηνών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από την κυβέρνηση και τη Βουλή, να ψηφίσουν άμεσα νόμο με τον οποίο θα παύεται αυτοδίκαια κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια – funds, του Ελληνικού Δημοσίου και των ΟΤΑ, σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων, για οφειλές τους προς αυτούς.

Τα μέτρα αυτά αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Παύση της ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

13/2/2023

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τσιαπλές Αναστάσιος

Νάνος Αποστόλης

Μπακάση Βασιλική

Γκαραλιάκος Ζήσης

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: