Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Κάλεσμα στην Παραλία Σκοπέλου στις 8 Μαρτίου | Αυτό το έγκλημα δε θα ξεχαστεί! Η οργή μας, θα τσακίσει την πολιτική που μετρά τις ζωές μας σαν κόστος

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 19:00 στην Παραλία

Οι εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες προκαλούν θλίψη και οργή.  Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να πνίξουν την οργή που νιώθουν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει φέρει θρήνο σε δεκάδες οικογένειες, δάκρυα σε όλο τον εργαζόμενο λαό.

Η μεθοδευμένη προσπάθεια να σβήσουν οι πραγματικές ευθύνες πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» είναι εξοργιστική, προκαλεί τη λογική και το συναίσθημα. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών, ούτε σε παραιτήσεις Υπουργών.

Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την «τραγωδία».

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Πολιτική που οδήγησε στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Δεν είναι ατύχημα, ούτε δυστύχημα, είναι προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα που προκαλεί οργή και αγανάκτηση, για την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και του κράτους που παρά την πρόοδο των νέων τεχνολογιών, τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα, το προσωπικό είναι ελάχιστο και όλα αυτά στο βωμό των κερδών των ομίλων, των επενδυτών και όσων λυμαίνονται υποδομές που έχει ακριβοπληρώσει ο λαός.

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία.

Το έγκλημα αυτό αφορά και τους νησιώτες!

-Γιατί χρόνια παλεύουμε για ασφαλείς, τακτικές και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και όχι να βάζουμε πιο βαθιά  το χέρι στην τσέπη για υποθέσεις μιας ώρας στο Βόλο και με το άγχος αν θα φτάσουμε

-Γιατί αυτή η πολιτική, της ιδιωτικοποίησης και των κερδών, έχει αφήσει το Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο και έτοιμο να καταρρεύσει

-Γιατί η ανθρώπινη ζωή μπαίνει στο ζύγι του κόστους,  όταν το ελικοδρόμιο δεν έχει τα απαραίτητα να λειτουργήσει

-Γιατί κανένα έργο δεν έχει γίνει  για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική  προστασία, για την αντισεισμική θωράκιση των σχολειών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, όλων των δημόσιων κτιρίων  και στους μεγάλους χώρους δουλειάς

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Δικαίωση για τους ανθρώπους που χάθηκαν, για τα πολλά νέα παιδιά που το νήμα της ζωής τους κόπηκε απότομα, θα έρθει μόνο μέσα από την πάλη λαού και νεολαίας για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές συγκοινωνίες, ενάντια στην πολιτική που θεωρεί περιττό κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ  ΜΑΡΤΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ  7.00 μμ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ:

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σκόπελος, 06/03/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: