Η ενίσχυση του ΚΚΕ στη Σκόπελο ελπίδα για το λαό της! Δεύτερη δύναμη στο νησί, ανεβασμένο σε ψήφους και ποσοστά!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στη Σκόπελο ελπίδα για το λαό της! Δεύτερη δύναμη στο νησί, ανεβασμένο σε ψήφους και ποσοστά!
Η ενίσχυση του ΚΚΕ στη Σκόπελο ελπίδα για το λαό της! Δεύτερη δύναμη στο νησί, ανεβασμένο σε ψήφους και ποσοστά!
Καλούμε από τώρα όλο το λαό του νησιού για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά τη μάχη!

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες των λαïκών οικογενειών και ιδιαίτερα τους δεκάδες νέους και νέες όλων των οικισμών του νησιού που έκαναν  το βήμα χθες και ψήφισαν το ΚΚΕ, δίνοντάς του σημαντική άνοδο, συμβάλλοντας και στην εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτή την εκλογική μάχη, με την προσωπική τους πολύπλευρη συνεισφορά για την ενίσχυση του Κόμματος.

Το ΚΚΕ είναι δεύτερη δύναμη στο νησί με 16,48%, ανεβασμένο σε ψήφους και ποσοστά σε όλες τις Κοινότητες, με μεγάλη άνοδο στον οικισμό της Σκοπέλου.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της πείρας των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων και της νεολαίας που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το τελευταίο διάστημα σε αγώνες, σε σημαντικές δράσεις μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.

Πιάνοντας το νήμα αυτών των αγώνων, το ΚΚΕ έφερε στο προσκήνιο και στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης όλα τα οξυμένα προβλήματα που προκλήθηκαν στη ζωή πλατιών κοινωνικών στρωμάτων του νησιού μας από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνέχισε και απογείωσε το έργο των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είτε αυτοδύναμα είτε με τα συμπληρώματά τους.

Εγινε  ξεκάθαρο αυτό που επισήμαινε το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές και κατευθύνσεις, για αυτό και στα τοπικά ζητήματα οι θέσεις τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Κι όχι μόνο αυτό. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ.

Ηδη από σήμερα ο ελληνικός λαός και η νεολαία  βρίσκονται απέναντι σε νέο κύμα επίθεσης για την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, με νέο γύρο περικοπών και λιτότητας, με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, τις επικίνδυνες εξελίξεις από το μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία με μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και με τις αρνητικές διευθετήσεις που φέρνει η ΝΑΤΟική ομπρέλα στα Ελληνοτουρκικά. Αυτά θα υλοποιήσει η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Καμιά στήριξη, καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούργιο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας»!

Καλούμε από τώρα όλο το λαό του νησιού για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων». Πραγματική φιλολαϊκή αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι η σοσιαλδημοκρατία ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί.

Όσοι έκαναν το βήμα να ψηφίσουν το ΚΚΕ για πρώτη φορά έχουν περισσότερους λόγους μπροστά στις νέες εκλογές να το επαναλάβουν, να το σταθεροποιήσουν, να απευθυνθούν και σε άλλους για την ενίσχυση του Κόμματος!

Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Για να κατοχυρωθεί η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία, για να αναδεικνύονται αγωνιστικά τα αιτήματά μας από τη σκοπιά της ικανοποίησης των σύγχρονων λαïκών αναγκών και όχι στο μέτρο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων  για την υλοποίηση της πολιτικής τους.

Γιατί το  ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για το λαό μας αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτή, στο μετερίζι των ταξικών, λαϊκών αγώνων, για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος, όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά τη μάχη!

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 22/5/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: