Τετάρτη

19 Ιουνίου 2024

Εύη Ταλαδιανού (υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας): Υπάρχει «καλό» σενάριο για τον λαό και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού
Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού | φωτογραφία αρχείου
Εύη Ταλαδιανού: Ένοχες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα! Μόνο ο λαός μπορεί να αποτρέψει τη συγκάλυψη και να επιβάλει την πραγματική δικαίωση των νεκρών!

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα και με κεντρικό σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου από την ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ ανοιχτή εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» στην οποία μίλησε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού, η οποία είπε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Ανείπωτη θλίψη βιώνουν οι δεκάδες οικογένειες των αθώων θυμάτων και μαζί τους όλος ο ελληνικός λαός, για την πολύνεκρη τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, όμως, μας πλημμυρίζει και τεράστια οργή!

Γιατί η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ένα δυστύχημα, που οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, όπως προκλητικά επιχειρεί να μας πείσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα. Και όπως κάθε έγκλημα, έτσι και αυτό έχει συγκεκριμένους ενόχους.

Ένοχοι είναι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου, δηλαδή όλες οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Ένοχοι είναι όσοι μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ πίνουν νερό στο όνομα της «ψηφιακής μετάβασης» για να θησαυρίζουν οι νέοι επενδυτές του ψηφιακού κόσμου, αλλά θεωρούν «κόστος» την αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας για την προστασία των ανθρώπινης ζωής και τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, όπως για την ουσιαστική ασφάλεια των συγκοινωνιών, τα αντισεισμικά, αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα κ.ά.

Ένοχοι είναι όσοι θυσιάζουν στο βωμό των κερδών τους, ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Ένοχο είναι το ίδιο το αστικό κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, των λαϊκών αναγκών. 

Αυτό εννοεί ως “δημόσιο συμφέρον” που το υπερασπίζεται είτε διατηρώντας το ίδιο το κράτος την ιδιοκτησία είτε ξεπουλώντας την σε ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί είναι το ίδιο κράτος που δίνει ψίχουλα για την αναβάθμιση των αναγκαίων υποδομών, για αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία, για την Υγεία και την Παιδεία. Είναι ο 100% κρατικός ΟΣΕ που έχει στην ευθύνη του τη σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση και ανάταξη – ανακατασκευή του δικτύου! Και την ίδια ώρα το αστικό κράτος ταΐζει με ζεστό χρήμα μονοπωλιακούς και επιχειρηματικούς ομίλους, παραδίδει κερδοφόρα “φιλέτα” στα ιδιωτικά συμφέροντα, προσφέρει τα σπίτια του λαού στις ορέξεις των αρπακτικών των Τραπεζών και των funds.

Είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις ότι θα συσταθούν επιτροπές,  ότι “τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης”, καλλιεργώντας άλλη μια φορά αυταπάτες ότι η δικαιοσύνη θα φέρει την κάθαρση!

Ο λαός έχει πολύτιμη πείρα, που δεν πρέπει να ξεχνά! Καμία δικαίωση δεν ήρθε από την αστική δικαιοσύνη για το Σάμινα, τη Ρικομέξ, τη Μάνδρα… Η απόδοση των ευθυνών σε ορισμένα πρόσωπα, ανεξάρτητα από το πραγματικό ή μη μερίδιο της ευθύνης τους, ήταν πάντα για να αθωώνονται οι εγκληματικές πολιτικές.

Ο μοναδικός παράγοντας, που μπορεί να αποτρέψει την συγκάλυψη του εγκλήματος και να επιβάλλει το δίκιο του λαού, είναι ο ίδιος ο λαός! Είναι η ώρα του αγώνα και της διεκδίκησης για την πραγματική δικαίωση των νεκρών! Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ήδη ο λαός σε όλη τη χώρα, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας και ασφάλειας των συγκοινωνιών, για να σταματήσει το διαρκές έγκλημα. Μέτρα συνολικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις γειτονιές, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία κλπ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Χρήσιμη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ… Γιατί ξέρεις πού θα την βρεις την επομένη των εκλογών!

Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, είτε με γραβάτα είτε χωρίς, θα ζητήσει από τον λαό:

-Να συνεχίσει να πνίγεται με την πρώτη βροχή, να καίγεται στις φωτιές, να θάβεται στα συντρίμμια των σεισμών, γιατί τα έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής  προστασίας και αντιπυρικής θωράκισης δεν αφήνουν κέρδη.

Αφού συμβεί το κακό, κυριολεκτικά πάνω στα αποκαίδια της πολιτικής τους,  με επείγουσες διαδικασίες, στρώνουν το μεγάλο φαγοπότι αντάμα με το πολιτικό τους προσωπικό, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές

Είναι χαρακτηριστικό και συνάμα κυνικό, για παράδειγμα, αυτό που είπε ο υπουργός κ. Στυλιανίδης στη Σκόπελο πριν λίγους μήνες. Η κυβέρνηση, υποσχέθηκε, θα μας στείλει σκηνές, που περίσσεψαν από τους  σεισμούς στην Κρήτη, για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση φυσικών καταστροφών…

Την ίδια ώρα που για την αντισεισμική προστασία των σχολειών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των μονάδων υγείας, το μεγαλύτερο έργο υποδομής της χώρας,  δεν δίνουν δυάρα τσακιστή, μπουκώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με  κονδύλια για  την πράσινη ανάπτυξη, ηλεκτρικά ποδήλατα και ψηφιακές πλατφόρμες.

Επίσης, θα ζητήσουν από το λαό

-Να εξακολουθήσει πεθαίνει στα ράντζα των διαδρόμων των νοσοκομείων και να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.

 • Θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
 • «Λευκή επιταγή» για να εμπλακεί βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή.
 • «Υπομονή διαρκείας», γιατί η ακρίβεια δεν είναι παροδική και ο μισθός τελειώνει στις 15 μέρες.
 • Να κρυώνει στο σπίτι του, γιατί «πράσινη μετάβαση» σημαίνει «πανάκριβη Ενέργεια».

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί:

 • Συμφωνούν στην εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τον ρωσοΝΑΤΟικό πόλεμο στην Ουκρανία με την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών της χώρας για τη διεξαγωγή του πολέμου.
 • Συμφωνούν στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, τις οποίες τελικά πληρώνει ο λαός.
 • Ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την αποστολή όπλων στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι.
 • Χειροκρότησαν τον Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή.
 • Ψήφισαν την προμήθεια των “Rafale” και άλλους εξοπλισμούς με κριτήριο τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.
 • Ψήφισαν και στήριξαν την ιδιωτικοποίηση και ΝΑΤΟποίηση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.
 • Ψήφισαν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.
 • Ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Γι’ αυτό συγχάρηκε ο Λάτσης τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.
 • Ψήφισαν πάνω από το 50% του νόμου Χατζηδάκη για τα Eργασιακά, ενώ παρέα τον εφαρμόζουν στελέχη τους σε εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες.
 • Ψήφισαν να γίνουν μόνιμα τα χαράτσια στην Ενέργεια, εκτοξεύοντας το κόστος για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Εχουν ψηφίσει το καθεστώς φορολογικής ασυλίας για τους εφοπλιστές. Οι εφοπλιστές να φορολογούνται εθελοντικά ενώ ο λαός πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του σε φόρους!
 • Εχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο που βγάζει στο σφυρί την κύρια κατοικία εργατικών οικογενειών, που φτιάχνει “κοράκια” που εκβιάζουν.
 • Εχουν ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κομμουνιστές και αγωνιστές σέρνονται σε δίκες επειδή υπερασπίστηκαν με τη δράση τους λαϊκές κατοικίες από πλειστηριασμούς.
 • Εχουν ψηφίσει την ψηφιοποίηση και τη γενίκευση της καταστολής και των παρακολουθήσεων με στόχο τον «εχθρό λαό» με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
 • Εχουν διαμορφώσει το απάνθρωπο πλαίσιο για τους πρόσφυγες και μετανάστες.
 • Ψήφισαν και εφάρμοσαν ΦΠΑ 24 % για τα νησιά με το 3ο μνημόνιο
 • Είναι υπεύθυνοι για τη δραματική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και την  για πάνω από 10 χρόνια επικίνδυνη για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών κατάσταση του κτιρίου.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί απέρριψαν προτάσεις του ΚΚΕ που συμφέρουν τον λαό, όπως:

 • Νησιωτικό ΦΠΑ 50%
 • Την απαγόρευση των πλειστηριασμών σε κύριες κατοικίες εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
 • Την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
 • Τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους φτωχούς αγρότες, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
 • Την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Το δίλημμα είναι αν στην κάλπη θα εκφραστεί η ανοχή σε αυτήν την πολιτική ή αν θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός!

Ο λαός, αν το αποφασίσει, μπορεί να νικήσει!

Το ΚΚΕ έχει θέσεις και Πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, έχει πρόταση σε σύγκρουση με τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ:

 • Στην Υγεία καταργεί την επιχειρηματική δράση, που την πλήρωσε ο λαός στην πανδημία.
 • Καταργεί την επιχειρηματική δράση στην Ενέργεια. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί και η ενεργειακή επάρκεια και η εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας για τον λαό.
 • Αποδεσμεύει τη χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο στην εξουσία, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και διαμορφώνοντας τις διεθνείς σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους με όλους τους λαούς και τις χώρες τους.
 • Τεκμηριώνει πως ο λαός μας σήμερα μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα και ποιότητα ζωής που αντιστοιχεί στον 21ο αιώνα, στις δυνατότητες της εποχής μας. Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορούν να απογειώσουν την ανάπτυξη της χώρας με κριτήριο τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας.

Χρήσιμη είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ… Γιατί ξέρεις πού θα την βρεις την επομένη των εκλογών!

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εντολή απόρριψης των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, εντολή μαχητικής αντιπαράθεσης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που μπροστά έχει μόνο το «μεγαλύτερο κακό» για τους πολλούς.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα γίνει… ρόλος στο θέατρο σκιών της “προοδευτικής διακυβέρνησης”, που περιέχει από πρώην υπουργούς κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτές παλιών και νέων μνημονίων, ως και “πλυντήρια” της ακροδεξιάς και του ΝΑΤΟ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει: Στους νέους μεγάλους αγώνες για να βάλουμε φρένο στα χειρότερα διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήμερα στον λαό και τα παιδιά του.

Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση!

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να μην έχει δεσμεύσεις απέναντι στην αστική τάξη, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γι’ αυτό είναι αξιόπιστο, μαχητικό, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Αντλεί δύναμη από την ανυπότακτη ιστορία του, από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους Μακρονησιώτες, τους χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής” αυτού του άδικου και σάπιου συστήματος που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή για τα κέρδη των λίγων, για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής.

Υπάρχει “καλό” σενάριο για τον λαό και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!»

Στη συγκέντρωση προβλήθηκε, μετά την ομιλία, το  συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», μετά από εισαγωγική ομιλία του στελέχους του Κόμματος Γιώργου Γούλα.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: