Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σκόπελο η εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»

Γιώργος Γούλας: Οι αγώνες της εργατικής τάξης και άλλων λαϊκών στρωμάτων που ζούμε σήμερα είναι πολύ σημαδιακοί και ελπιδοφόροι. Είναι μια μικρή εικόνα του μέλλοντος
Σε μεγάλη εκδήλωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, παρουσιάστηκε στον «Ορφέα» το ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», που επιμελήθηκε η ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον κινηματογράφο Ορφέα, το Σάββατο 4-3-2023 έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» και παρουσίαση της υποψήφιας στη Μαγνησία Εύης Ταλαδιανού, σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Γούλας, μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε:

Γράψαμε Ιστορία, συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!

«Μάρτυράς μας είναι η ίδια η Ιστορία της ταξικής πάλης στον 20ό αιώνα, η οποία δεν υποτάσσεται και δεν πειθαρχεί σε καπιταλιστικούς νόμους και διατάγματα. Είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας. Πότε ορμητικά, άλλοτε με βήματα αργά ή με προσωρινά πισωγυρίσματα, άλλοτε ως υπόγειο ρεύμα και ασίγαστα, μα πάντα ανατρεπτικά. “Πολιτεία ανυπότακτη”, ποτάμι βουερό, ασταμάτητο. “Το ακούμε ως και μέσα στον ύπνο μας”. Οι αγώνες της εργατικής τάξης και άλλων λαϊκών στρωμάτων που ζούμε σήμερα είναι πολύ σημαδιακοί και ελπιδοφόροι. Είναι μια μικρή εικόνα του μέλλοντος.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο, όταν ο λαός παίρνει τις αποφάσεις του. Και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει συνείδηση και πράξη το σύνθημα πως “Μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ”. Οργανωμένος και αποφασισμένος ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, να καταγράψει άθλους».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Οι ρίζες του ΚΚΕ είναι πολύ βαθιές και γερές. Η Μακρόνησος που σήμερα θα παρακολουθήσουμε μέσα από το ντοκιμαντέρ είναι μία από αυτές. όπως είναι και η Γιούρα, οι δεκάδες φυλακές και τόποι εξορίας, οι τόποι εκτελεσμένων και οι δοξασμένες βουνοκορφές.

Είναι στέρεοι κρίκοι που συνδέουν το χθες με το σήμερα και το αύριο. Είναι κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης και της ανειρήνευτης σύγκρουσης δύο κόσμων. Του κόσμου της προόδου και του σοσιαλισμού και του κόσμου της αντίδρασης, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του παρασιτισμού»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ

Εύη Ταλαδιανού (υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας): Υπάρχει «καλό» σενάριο για τον λαό και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: