Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Εύη Ταλαδιανού: Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, αλλά να δώσουν δύναμη στον αγώνα τους με ισχυρό ΚΚΕ!

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού
Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού | φωτογραφία αρχείου
Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης: Τσάκισαν τις συντάξεις οδηγώντας ακόμα και σε μειώσεις 30-40%, εξανέμισαν την προβλεπόμενη δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομιμοποίησαν την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων.
Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΥΡΣΗ» ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Εκτός από «ψαλιδοχέρης» ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αποδείχθηκε και «μαρτυριάρης» για τα σχέδια της επόμενης ημέρας, αφού σε τηλεοπτικό σταθμό όχι απλά υποστήριξε τον αντιασφαλιστικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που φέρει το όνομά του, αλλά επιπλέον άφησε ανοιχτή την αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων για τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους στο 20%, απογειώνοντας κι άλλο τη φοροληστεία σε βάρος τους. Τόση αξία έχουν τα «συμβόλαια με το λαό», που οι υπογραφές τους ξεθωριάζουν αμέσως μετά την υπογραφή τους! Η «απόσυρσή» του από τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ τάχα λόγω «προσωπικών απόψεων», δεν πρόκειται να ρίξει προπέτασμα καπνού στο κοινό  αντιλαικό πρόγραμμα που έχουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Κι αφού τα λένε τώρα αυτά, παραμονές εκλογών, φανταστείτε την επομένη τι ετοιμάζουν!

Οι δηλώσεις του «ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου», που η νομοθεσία του αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων, αποτελούν πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό συνταξιούχο. Πρόκληση αποτελεί και η στάση της ΝΔ, που εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου τις οποίες υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αυτού που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης: Τσάκισαν τις συντάξεις οδηγώντας ακόμα και σε μειώσεις 30-40%, εξανέμισαν την προβλεπόμενη δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομιμοποίησαν την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων.

Η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη: Ούτε αυξήσεις στις εισφορές χωρίς αντίκρισμα ούτε τις σημερινές συντάξεις πείνας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα από την πρώτη στιγμή στήριξε τους αγώνες των επαγγελματιών και των συνταξιούχων και κατέθεσε επανειλημμένα τις προτάσεις του διεκδικώντας:

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις στις συντάξεις, με βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης και αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών εδώ και τώρα.

– Κατάργηση του ποσού της εισφοράς για την Υγεία. Το σύνολο των δαπανών για την Υγεία και την Πρόνοια να αποδίδεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023

Την Κυριακή καίμε τα αντιλαικά σενάρια ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ! Με ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ!

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ – ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 18/5/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: