Το λοβόψαρο (Lobotes surinamensis) ζει και αναπαράγεται στα νερά της Σκοπέλου (φωτογραφίες)

Το λοβόψαρο (Lobotes surinamensis) ζει και αναπαράγεται στα νερά της Σκοπέλου (φωτογραφίες)

Το ψάρι που βλέπετε στις φωτό έχει αναγνωριστεί από τον Οκτώβριο του 2013, αν και ζητούσαμε πληροφορίες από ειδικούς (Ε. Καλλίνικος, Ιχθυολόγος Προϊστάμενος Τμήματος Αλιείας-Δ/νσης Αγροτικής. Οικ. & Κτηνιατρικής – ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων) από το 2007, όταν ο φακός της εφημερίδας Sporadesnews.gr έκανε την πρώτη φωτογραφική καταγραφή στην Ελλάδα.

Κολυμπάει με το σώμα πλαγιαστό γιατί στα νερά που ζει μπερδεύεται με τα ξερά φύλλα που πέφτουν στη θάλασσα [φωτογραφία Οκτώβριος 2023 – λιμάνι Σκοπέλου]

Ο ψάρι εντοπίστηκε στο λιμάνι της Σκοπέλου και ο Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος, συγγραφέας, δύτης και φωτογράφος μάς έγραψε σχετικά:

«Το άγνωστο ψάρι που βρήκατε είναι λοβόψαρο (Lobotes surinamensis). Είναι ένα είδος που εδώ και χρόνια ζει στα νερά μας, αλλά δεν εμφανίζεται συχνά. Η αναφορά επομένως είναι πολύ σημαντική. Η αρχική του κατανομή είναι τα ήρεμα, ζεστά νερά της Ινδονησίας και της Ταϋλάνδης. Κολυμπάει με το σώμα πλαγιαστό γιατί στα νερά που ζει μπερδεύεται με τα ξερά φύλλα που πέφτουν στη θάλασσα από τα μαγκρόβια δάση.Υπάρχει σχετική αναφορά στο βιβλίο μου “Τα Ψαρια της Ελλάδας” σελ. 268 (κλικ).»

Το λοβόψαρο (Lobotes surinamensis) ζει και αναπαράγεται στα νερά της Σκοπέλου Το λοβόψαρο (Lobotes surinamensis) ζει και αναπαράγεται στα νερά της Σκοπέλου Το λοβόψαρο (Lobotes surinamensis) ζει και αναπαράγεται στα νερά της Σκοπέλου

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: