Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Σταχτάρες | Όταν οι ακροβάτες των αιθέρων καταλήγουν -λόγω ζέστης- στη γη

Σταχτάρα πουλί
Αυτή την εποχή, οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν υπερθέρμανση των φωλιών τους κι έτσι πολλά νεαρά επιχειρούν μια πρώιμη έξοδο με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο έδαφος.

Οι #σταχτάρες περνούν σχεδόν όλη τους τη ζωή στον αέρα: τρέφονται, ξεδιψούν, ζευγαρώνουν αλλά και κοιμούνται  εν πτήσει!

Τα πολύ μικρά τους πόδια δεν τους επιτρέπουν να κουρνιάζουν σε κλαδιά, μπορούν όμως να  γαντζώνονται σε κάθετες επιφάνειες, γι’ αυτό και φωλιάζουν σε σχισμές βράχων αλλά και σε ανοίγματα σε ψηλά κτίρια πολλών ελληνικών πόλεων.

ΣταχτάραΑυτή την εποχή, οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν υπερθέρμανση των φωλιών τους κι έτσι πολλά νεαρά επιχειρούν μια πρώιμη έξοδο με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο έδαφος.

Αν βρείτε στον δρόμο ένα σκουρόχρωμο πουλί με μακριές φτερούγες, γαμψά νύχια και μαύρα μάτια, που δείχνει να μην μπορεί να πετάξει και μοιάζει με χελιδόνι, μαζέψτε το αμέσως.

Σταχτάρα απελευθέρωσηΒάλτε το σε ένα χαρτόκουτο με μια πετσέτα για υπόστρωμα, στάξτε του αρκετές σταγόνες νερό στη μύτη και ενημερώστε άμεσα το πλησιέστερο σε εσάς Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες:

Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος – Κυκλάδες

ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – Αττική

Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife – Θεσ/νίκη – Β. Ελλάδα

Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής – Πελοπόννησος

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: