Δήμος Αλοννήσου | Νέο πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης δημιουργίας απορριμμάτων

Λοβόψαρο [Lobotes surinamensis] δίπλα σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού
Λοβόψαρο [Lobotes surinamensis] δίπλα σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού | © sporadesnews.gr
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι ένας από τους κυριότερους ρυπαντές πλαστικού στο νησί μας. Είναι γεγονός ότι η ανακύκλωση έχει συνεισφέρει σημαντικά στην απομάκρυνση τους από το περιβάλλον όμως πλέον δεν επαρκεί. Το νέο πιλοτικό project του Δήμου Αλοννήσου σε συνεργασία με την Aegean Rebreath περιλαμβάνει την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης ώσμωσης σε 25 κατοικίες και σε 2 επιχειρήσεις για την παραγωγή πόσιμου νερού.

Ο Δήμος Αλοννήσου καλεί τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν στο νέο πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης δημιουργίας απορριμμάτων.

Μια νέα συνεργασία με την Aegean Rebreath θέτει σαν στόχο την μείωση των πλαστικών μπουκαλιών στο περιβάλλον μας. Στα πλαίσια του νέου αυτού project θα τοποθετηθούν δωρεάν φίλτρα αντίστροφης όσμωσης για την παραγωγή πόσιμου νερού σε 25 οικίες και 2 επιχειρήσεις. Η συλλογή στατιστικών δεδομένων θα μας βοηθήσει να εξάγουμε βάσιμα συμπέρασματα που αφορούν την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων σε όρους συσκευασιών εμφιαλωμένου νερού. Η επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος θα θέσει τα θεμέλια για την μελλοντική επέκταση του προγράμματος σε όλο το νησί.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα συμπεριλάβει πιλότους από τις περιοχές Πατητήρι, Ρουσούμ και Βότση. Η εγκατάσταση και η παροχή του σχετικού εξοπλισμού θα είναι εντελώς δωρεάν για του πιλότους του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

Αίτηση Συμμετοχής στο πιλοτικό project
«Αλόννησος χωρίς πλαστικά μπουκάλια»

Πληροφορίες – Project Liaison για τον Δήμο Αλοννήσου:

Νίκος Αργυρίου

24243 50222

698 5868 851

[email protected]

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: