Fi.Del | Τσιπουρομεζέδες για μερακλήδες!

Fi.Del - ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΥΙΟΙ Ο.Ε. | ΑΛΙΠΑΣΤΑ
Fi.Del | Ποιότητα και γεύση
Η εταιρεία Fi.Del - ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΥΙΟΙ Ο.Ε. εξειδικεύεται στα αλίπαστα ψάρια και στην επεξεργασία αλιευμάτων, ελαίων και αγροτικών προϊόντων, προμηθεύοντας με τα πιο ποιοτικά τρόφιμα, επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Fi.Del – ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΥΙΟΙ Ο.Ε.

 

TO TAΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1960

με τον Νικόλαο Λ. Βασιλούδη, ο οποίος ξεκίνησε να φτιάχνει τουρσί στο υπόγειο του αποικιακού καφενείου που διατηρούσε, καθώς περίσσευαν λαχανικά από το μεγάλο κήπο που τροφοδοτούσε το μανάβικο. Δούλευαν άνθρωποι της περιοχής, γυναίκες που είχαν ανάγκη το μεροκάματο, σχεδόν όλη η γειτονιά. Από το πρωί στις 8:00 ως το μεσημέρι, με ένα μικρό διάλειμμα, έπλεναν τα λαχανικά, τα έκοβαν, τα έριχναν στις δεξαμενές – κλιβάνους, τα τοποθετούσαν στην αλμύρα και έπειτα τα συσκεύαζαν σε μικρά πλαστικά δοχεία.

Στην αυλή υπήρχαν τσιμεντένιες δεξαμενές, όπου έβαζαν μέσα τα προϊόντα, όπως: καρότα, λάχανα, πιπεριές, ντομάτες, αγγούρια, αφού πρώτα τα είχαν βράσει και προετοιμάσει. Αρχικά, ο Νίκος, έφτιαχνε λίγες ποσότητες για τα μαγαζιά της Ν. Ιωνίας και κάποια του Βόλου, μα η ποιότητα και η επιτυχία που είχαν τα τρόφιμα οδήγησαν μέσα σε λίγα χρόνια τη μικρή επιχείρηση να γίνει μια μικρή βιοτεχνία.

Ο Γιάννης Βασιλούδης, γιός του Νικόλαου, μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο μπήκε στη δουλειά του πατέρα του. Αρχές της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε σε συνεννόηση μαζί του να πουλήσει το αποικιακό και να μεταφέρει τη βιοτεχνία τουρσιών από την Αναπαύσεως σε ένα μεγάλο οικόπεδο στο τέρμα της οδού Σταδίου, πάνω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Έτσι, έχοντας ως βάση τη βιοτεχνία του πεθερού του, Μιχάλη Καλίκου, ο οποίος έφτιαχνε αλίπαστα και τουρσιά, ξεκίνησε με μεράκι και ζήλο μια καινούργια βιοτεχνία αλιπάστων και τουρσιών.

Αρχικά, ο Γιάννης ξεκίνησε με 10-15 άτομα προσωπικό και η δουλειά ήταν εποχιακή. Αργότερα όμως, η επιχείρηση εφοδιασμένη με υπερσύγχρονα μηχανήματα κατάφερε να δουλεύει όλο το χρόνο και αύξησε κατακόρυφα το εργατικό της δυναμικό. Αγόρασε ψυγείο και καταψύκτη πρώτων υλών, ψυγείο τελικού προϊόντος, ενώ στη μεγάλη, σύγχρονη και ολοκάθαρη βιοτεχνία υπήρχε χώρος επεξεργασίας αλιευμάτων, χώρος επεξεργασίας τουρσιών, χώρος συσκευασίας, χώρος ωρίμανσης ψαριών, αποθήκες και υπερσύγχρονος φούρνος. Ως αποτέλεσμα ξεκίνησε να τροφοδοτεί με μεγάλη επιτυχία αποικιακά καταστήματα και σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βασιλούδης του Νικολάου παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά, την Αικατερίνη, τον Νικόλαο και τον Μιχάλη, όπου με τη σειρά τους τα δύο αγόρια, το 1998, πήραν σταδιακά τα ηνία της επιχείρησης.

Σήμερα, ο Νικόλαος με τον Μιχάλη, μαζί με τον πατέρα τους Γιάννη, ο οποίος έχει ακόμα υπερβολική αγάπη για το «δημιούργημά» του και στέκεται, πάντα, δίπλα τους με πολύτιμες συμβουλές, κοιτάνε με αισιοδοξία το μέλλον, έχοντας αμέριστο σεβασμό στο παρελθόν. Τα δύο παιδιά που κληρονόμησαν την αγάπη του πατέρα για την επιχείρηση, βρίσκονται καθημερινά στη δουλειά από τα ξημερώματα, ώστε να επιστατήσουν τους 40 περίπου υπαλλήλους, να ρυθμίσουν τις εξωτερικές δουλειές με τις Τράπεζες, να στείλουν τα τουρσιά και τα αλίπαστα ψάρια σε κάθε προορισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, και τέλος, να εξασφαλίσουν πως όλα τα προϊόντα θα έχουν την ίδια ποιότητα και γεύση με εκείνη της πρώτης μικρής οικογενειακής επιχείρησης.

Fi.Del | Logo

www.fi-del.gr

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: