Παρασκευή

01 Δεκεμβρίου 2023

Ασημόγλαρος από τον Νότιο Ευβοϊκό βρέθηκε στη Ρωσία!

Ασημόγλαρος
Ασημόγλαρος [ΑΡΧΕΙΟ]
Πριν από μερικές εβδομάδες, στο Krasnodar της Ρωσίας, ένας Ασημόγλαρος έχασε τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα. Στο πόδι του, έφερε ένα ειδικό δακτυλίδι που όταν διαβάστηκε από τους ειδικούς ξετύλιξε το κουβάρι μιας… γλυκόπικρης ιστορίας.

Όπως αποκαλύφθηκε, τον Μάιο του 2010 ο συγκεκριμένος #Ασημόγλαρος, νεοσσός ακόμα, είχε δακτυλιωθεί στο νησάκι Παρθενόπη του Νότιου Ευβοϊκού από την Ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο πλαίσιο Προγράμματος παρακολούθησης των γλάρων στις αποικίες του Νότιου Ευβοϊκού και του Σαρωνικού κόλπου.

Ο Ασημόγλαρός μας, με άλλα λόγια, αποδείχθηκε όχι μόνο ανθεκτικός στον χρόνο αλλά και δεινός ταξιδευτής αφού, 12 χρόνια μετά τη δακτυλίωσή του, βρέθηκε περίπου 2.600 χιλιόμετρα μακριά από τη μικρή νησίδα όπου γεννήθηκε!

Παρόλο που η ιστορία του είχε τραγικό τέλος, η εντυπωσιακή αυτή επανεύρεση αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον κρίσιμο ρόλο των δακτυλιώσεων και των προγραμμάτων παρακολούθησης για την κατανόηση του μαγικού κόσμου των πουλιών που δεν γνωρίζουν σύνορα!

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία
Facebook

Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών
Facebook

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound